INFÖR SÄSONGEN: RFL Södra Norrland

0

En ny säsong av damernas Regionala Futsal Liga är nu igång. Falcao FC är regerande mästare och damlandslagets framgångar i EM har gett ringar på det svenska futsalvattnet. Futsalmagasinet har gått genom de olika damserierna.

Vi har nått Västerbotten och de södra regionerna av Norrland. 

Södra Norrland hade förra säsongen två av Sveriges åtta bästa lag i Umeå IK och IFK Åkullsjön. Åkullsjön som förra säsongen kom tvåa i serien men nådde semifinal har inför denna säsong bytt serie till Norra Norrland.

Umeå IK är den gamle stormakten som dominerade svensk och europeisk fotboll under många års tid i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Stjärnorna hette Malin Moström, Anna Sjöström och Frida Östberg för att nämna några.

Elitkarriären är ett minne blott sedan många år tillbaka, men det hindrar inte Moström från att lira boll med vännerna där de har varit framgångsrika på motionsnivå.

Inför förra säsongen ville de ha något att göra på vintern och resultatet blev futsal och en anmälan till RFL. Under debutsäsongen i RFL gick de genom serien med ett perfekt facit på sju segrar. Enda förlusten kom i slutspelet mot Lindahl FF.

Umeågrannarna Ersboda SK hade inte en lika trevlig fjolårssäsong som Umeå IK. Medans serievinnarna hade ett perfekt facit så hade Ersboda ett motsatt sådant med sju förluster.

Seriens tredje deltagande lag från Umeå är Umedalens IF som debuterar i RFL. Lagets två representationslag i fotboll lirade denna säsong i div 2 och div 3.

Betsele IF från Lycksele är precis som Umedalen nykomling i serien, dock är skillnaden att Betsele deltog i division 1 Södra Norrland som de vann förra säsongen.

Övriga lag i serien är förra säsongens femma och sexa Hörnsjö IF och Flurksmarks IK.

Fakta: RFL Södra Norrland

Regerande mästare: Umeå IK
Deltagande lag: Umeå IK, Betsele IF, Ersboda SK, Flurkmarks IK, Hörnsjö IF och Umedalens IF

Nya lag: Umedalens IF och Betsele IF
Lag som lämnar: IFK Åkullsjön, Mariehem SK, Gimonäs UIF och IFK Umeå

Premiäromgången
14.30: Betsele IF – Hörnsjö IF
18.30: Flurkmarks IK – Ersboda SK

Premiäromgången spelas den 28 oktober.