Strängnäs föll mot Hammarby trots bra start

0

På fredagskvällen tog Strängnäs FC emot Hammarby IF i den tredje omgången i Svenska Futsalligan. Efter den hedersamma förlusten mot IFK Uddevalla så ville sörmlänningarna spräcka poängnollan.

Strängnäs som inför matchen hade haft problem med dåliga starter skulle denna gång få en drömstart på matchen, där Cirak öppnar målskyttet efter knappa halvminuten. Fritzell skulle några minuter senare utöka den ledningen.

Tränaren Daniel Blanco tvingades efter detta att ta en time out för att lugna ner sina mannar i Hammarby, de jobbar sig sedan in i matchen och Strängnäs får i sin tur ta en time out.

Hammarby gör därefter en upphämtning där Razek och Makolli står för målen.

Med sex minuter kvar till paus är Strängnäs lite för heta på gröten och drar på sig sin sjätte foul vilket innebar en långstraff för Hammarby. Spahovics skott skulle dock ta på stolpen. Hans lagkamrater gör sedan ett kraftförsök till att gå till paus med en ledning men lyckas inte få in bollen trots chanser.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal besegrade KFUM Linköping

I den andra halvleken skulle gästerna ta ledningen för första gången i matchen, och det är också dem som är lite hetare inledningsvis. Efter flera avslut så får de till slut in ett mål, denna gång efter en frisparksvariant där Makolli står för målet.

Med knappt nio minuter kvar är Poja ute på vift och drar ner en Strängnässpelare utanför straffområdet. Som en följd av detta får Strängnäs en frispark som förvaltas väl av Alkoyun som bombar in bollen i mål.

Upplösningen skulle bli en målrik sådan där Rakwz utökar Hammarby ledning, och Strängnäs svarar direkt med en replik och reducering. Strängnäs tar därefter in en joker för att jaga kvittering, men ett slarv utnyttjas av Hammarby som fastställer slutresultatet.

Matchfakta 

SFL

Strängnäs FC – Hammarby IF 4–6 (2–2)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak, Emil Fritzell, Peyman Alkoyun 2,

Målen, Hammarby: Josef Rakez 2, Liridon Makolli 3, Nicolas Alejandro Vaz Roudriguez

MISSA INTE: Avsnitt 3 av Studio FM