Ny seger för ÖSK – och tredje raka förlusten för Linköping

Örebro SK har öppnat årets säsong i den svenska futsalligan mycket starkt. Visserligen blev det en uddamålsförlust i premiären mot Nacka Juniors. Men därefter slog man Torslanda, och under torsdagskvällen kom en ny seger när laget bortaslog KFUM Linköping.

För Linköpings del blev det däremot den tredje förlusten på lika många försök.

Simon Blomqvist gav gästande ÖSK en mycket tidig ledning när han redan efter 35 sekunder fixade 0–1 i matchen.

Karl-Anton Pettersson skulle dock få hemmapubliken att jubla för första gången i matchen när han med sju minuter kvar av den första halvleken fick dit kvitteringen – vilket också blev halvtidsresultatet.

Örebro ville dock mer och när klockan började närma sig mittpunkten av den andra halvleken fixade Igor Almeida Barros 1–2 och med fyra minuter kvar av matchen kom 1–3 genom Herish Kuhi.

LÄS ÄVEN: Svenskarna imponerade i DCL

Där hoppades säkerligen ÖSK att segern var säkrad, men Mohammad Amiri reducerade minuten senare och väckte liv i matchen. Gästerna kunde dock hålla ihop och säkra tre färska poäng.

KFUM Linköping–Örebro SK Futsal 2–3 (1–1)

Målen, KFUM: Karl-Anton Pettersson, Mohammad Amiri

Målen, ÖSK: Simon Blomqvist, Igor Almeida Barros, Herish Kuhi