Matchhjälten om speciella avgörandet: ”Helt sjukt skönt”

Örebro tog ledningen, Torslanda kvitterade. Örebro återtog ledningen och Torslanda kvitterade igen. 2–2 var resultatet som såg ut att också bli slutresultatet i lördagens tidiga SFL-match.

LÄS MER OM MATCHEN: Straff i sista sekunden gav ÖFC segern

Men. Med bara sekunden kvar tilldömdes Örebro FC en frispark, vilket var deras sjätte för halvleken. Därmed skulle de få avsluta med en tiometersstraff.

Anel Coralic klev fram och satte dit sitt andra mål för dagen, och målet som gav gästande ÖFC alla tre poäng.

– Vi visste från början att det skulle bli en tuff match. Det är inte lätt att åka hit och hämta hem tre poäng. De har ett jobbigt lag. Men vi skulle försöka spela vårt spel och ta tre poäng, det var det viktigaste, säger matchhjälten.

Tre poäng blev det efter ett dramatiskt slutdrama. Fredrik Johnson gick omkull på mittplan och domaren blåste för frispark samtidigt som tiden gick ut. En frispark som alltså betydde långstraff.

– Jag såg inte exakt vad som hände om jag ska vara helt ärlig. Jag var framför men hörde att någon skrek och så gick tiden ut. Jag trodde att matchen var slut men så såg jag att domaren tog frisparken som då blev långstraff. Det var väldigt modigt gjort av domarna, det ska de ha. Vad jag hört var det en solklar frispark, och därför ska domarna ha den credden. Många gånger får de mycket skit kastade på sig, men bra gjort om det var frispark för det är väldigt modigt gjort, säger Coralic som fick en lång stunds betänketid inför straffen i tumulten som uppstod:

– Jag tänkte inte så mycket. Det var bara att behålla lugnet och placera in den. Jag hade bestämt mig tidigt var jag skulle skjuta.

LÄS OCKSÅ: Storseger i västderbyt för Borås

Hur skönt var det att sätta dit den?

– Helt sjukt skönt efter att ha krigat hela matchen. Vi hade inte vår bästa dag idag, men vi kämpade hårt. Så otroligt skönt.

Tredje segern på lika många försök och fortsatt topplacering för fjolårets silvermedaljör.

– Vi hoppas att det kan gå hela vägen. Men det är en tuff serie med många tuffa matcher, så vi får ta match för match. Vi har en bra bredd med stor kvalité, och allt har blivit mer seriöst. Så vi tuggar på och så ser vi var det landar. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img