Ny seger för ÖSK Futsal – besegrade HBK i målrikt möte

Under lördagskvällen tog ÖSK Futsal, fullt med självförtroende efter segern mot KFUM Linköping i veckan.

Den här gången var det nykomlingen Halmstads BK som hade tagit sig till Gamla Idrottshuset i Örebro för match i den svenska högstaligan.

Det här var ÖSK:s match, och man lyckades till slut vinna den med 7–4 efter bland annat två mål av Carl Hägg. Ett målrikt möte, kan man minst säga att publiken fick uppleva.

Halmstad var dock laget som öppnade målskyttet i matchen via Patrik Andreasson. Men ÖSK kunde innan ens halva första halvlek passerat vända på skutan till 3–1.

I den andra halvleken gav Raikan Jamal Taher liv i matchen när han reducerade till 3–2. Det kunde inte hemmalagets notoriske målskytt Simon Blomqvist acceptera och fixade sekunder senare 4–2.

Än en gång skulle dock HBK:s hopp tändas när ytterligare en reducering kom till fram till 4–3. Men istället för en kvittering kunde ÖSK istället gå ifrån till 6–3 och sedan till slut vinna matchen med 7–4.

Örebro SK Futsal–Halmstads BK 7–4 (3–1)

Målen, ÖSK: Carl Hägg 2, Simon Blomqvist, Alen Rastoder, Henrik Lara Rodriguez, Denis Gerzic, Mohammed Jawad Nasir

Målen, HBK: Raikan Jamal Taher, Patrik Andreasson, Daniel Radovanovic, Besart Zeqiri