Borås styrkebesked – besegrade svenska mästaren

Borås AIK:s har under säsongsinledningen varit riktigt starka – och även obesegrade. Den sviten lever vidare även efter den här helgen, trots att det under söndagen väntade en riktigt tuff match: Regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal på bortaplan.

Första halvlek var en målmässigt jämn historia, där hemmalaget IFK Uddevalla tog ledningen genom Mido. Borås hade problem med mästarlagets presspel och det mesta av spelet var Uddevallas.

Henrik Svedberg såg dock till att jämna ut resultatsiffrorna inför pausvilan.

I den andra halvleken chockade gästande Baik, och gick upp i en 4–1 ledning via tre snabba mål.

LÄS ÄVEN: Efterlängtad seger för Torslanda mot Strängnäs

Fredrik Söderqvist och Robert Bagger gav Uddevalla en väg in i matchen igen via varsitt mål till 3–4, men Borås AIK kunde hålla ut. Därmed har de vunnit sina fyra inledande matcher och tar rygg på serieledande Örebro FC som har en likadan segersvit.