Armandt om dansk guldjakt och ett avgörande val: ”Hade slutat annars”

1

Robin Armandt och hans Malmö City FC hade en tung säsong i fjol. Tidigt placerade man sig i bottenskiktet av SFL och lyckades inte lämna träsket innan det var för sent.

Man lyckades däremot plocka en av två kvalplatser i hopp om att hålla sig kvar, men där blev Norrköping alldeles för svåra.

Ett Malmö som lämnade SFL med en landslagsmålvakt med en riktig nytändning. Robin Armandt hade just kommit tillbaka in i landslaget och gjorde det med bravur under lägret i Örebro. Division 1 fanns inte på världskartan, och då gällde det att se sig om.

– Jag hade riktigt bra diskussioner med Halmstads BK. Sedan fanns det ytterligare ett par klubbar som jag hade kontakt med. Jag ville dock bo kvar i Malmö, och tycker att det hade varit tufft att pendla lång väg. Jag vet inte vad Kristians (Legiec) upplägg med Uddevalla är och hur han klarar det, men jag tyckte inte det kändes rätt med upplägget att träna ett pass i veckan med Halmstad och sedan spela match. Jag vill göra någonting helhjärtat.

I Malmö finns även FC Rosengård, hemmahörande i division 1. Men när formen känns stigande ville Armandt mer.

– Jag hade kunnat gå dit, men tyckte inte det var rätt nu när jag är tillbaka och satsar på allvar.

I stället blev lösningen en utländsk sådan. Danska huvudstadslaget Köpenhamn Futsal presenterade 32-åringen under fredagen.

– Det känns bra det här, och väldigt spännande faktiskt. Det känns som en jäkla fin utmaning, säger han och fortsätter:

– Det har varit på gång ett tag, vi har väl egentligen pratat sedan tre-fyra månader tillbaka och försökt sy ihop det sedan dess. Hade som sagt en bra dialog med Halmstad och några andra klubbar, men så kände jag att Danmark smakade lite mer. De har kommit en bra bit med sin futsal.

Vad vet du om din nya klubb?

– Jag vet att det är en professionell klubb som satsar på futsalen och jobbar på framåt. De åker bland annat på träningsläger till Polen i slutet av augusti och möter bland annat Barcelona. De gör väldigt mycket för att futsalen ska ta kliv framåt, säger Armandt som tyvärr missar träningslägret.

Köpenhamn Futsal är ett topplag i vårt grannland, och har flera ligaguld på meritlistan. Att målet att kriga om ett nytt är satt råder det inget tvivel om.

– Absolut, det finns inget annat. Det kittlar jättemycket och när jag pratar med Tai (tränare) kände jag vilken nivå det håller. Då kände jag att det är klart jag vill detta.

Pendlingen blir däremot inget större problem, trots att det är ett annat land han ska träna i.

– Vi har kollat, det tar 25 minuter dörr till dörr. Det är riktigt bra.

Vad hoppas du att få ut av den kommande säsongen?

– Jag tuggar på, kommer träna på hårt och så får vi se var det bär av. Jag kör stenhårt, gör min grej och så får det bära eller brista. Det viktigaste för mig var att hitta en klubb på en hög nivå för att bibehålla det man har.

Hade det inte blivit Köpenhamn hade futsalkarriären kunnat vara över för den 32-årige målvakten.

– Jag behövde det här för att fortsätta. Hade det inte blivit så här vet jag inte hur jag hade gjort. Hade det blivit pendling hade det nog tröttat ut en rejält i det långa loppet. Det här blev kanon, och ja, Armandt är tillbaka.

1 KOMMENTAR

Det går inte att kommentera på denna artikel.