Norrköpings damer vann derbyt mot Linköping

På lördagskvällen, närmaste bestämt efter KFUM Linköpings SFL-match mot Strängnäs FC så spelades det en annan match i samma arena. KFUM Linköpings damlag tog emot Norrköping FK i omgång 4 i RFL Östra Götaland.

Detta östgötaderby bjöd på en inledning där hemmalaget försöker föra spelet mot ett Norrköping som hamnar i försvarsställning.

Norrköping försökte med några omställningar och uppspelningar där felpassningar förstör momentet. Det skulle dock bli dem som tog ledningen efter en krosboll som hittar rätt adress.

LÄS ÄVEN: Torslanda skrällde mot Nacka Juniors

Därefter är Norrköping effektiva där ytterligen tre mål görs och de har en ledning på 4-0 efter de sju inledande matchminuterna.

Halvleken har i övrigt mycket fart och chanser. Hemmalagets Maria Nilsson skulle med fem minuter till paus få in en reducering, men Norrköping svarar med att öka på sin ledning i en halvlek där gästernas defensiv har varit en viktig nyckeln.

Den andra halvleken börjar likt den första där Linköping försöker föra spelet. Dem får in en reducering fem minuter in i halvleken, men denna kväll skulle i slutändan tillhöra Norrköping som vinner matchen med 8-2.

RFL Östra Götaland

KFUM Linköping – Norrköping FK 2–8 (1–5)

Målen, Linköping: Maria Nilsson, Hedvig Källsand

Målen, Norrköping: Emma Nilsson 3, Natalie Söderberg 2, Johanna Sjöholm, Linnea Jaktfalk, Klara Fridh