Borås vinnare igen – Delimedjac hattrickskytt

På måndagskvällen tog Borås AIK emot Halmstads BK hemma i Boråshallen. Borås som kom till matchen med en färsk förlust mot Skoftebyn i minnet, var revanschsugna när matchen sparkades igång.

Efter fem minuter skulle Filopovic ge Borås ledningen i matchen, som de inleder piggt med många avslut som inte letar sig i mål. Borås skapar inte bara målchanser utan de är också heta i närkamper då de drog på sig flera fouls inledningsvis

Halmstad har dock en bra period där en kombination leder till en farlig chans som räddas av hemmamålvakten. Istället för en kvittering så är det en utökning som Borås gör med fem minuter kvar till paus.

Med lite över minuten kvar till paus utnyttjar Halmstad ett misstag från Borås, de får till en kontring som Brandin förvaltar på bästa sätt och de får med ett stabilt resultat till pausen.

LÄS ÄVEN: Mästarinnorna föll mot Svärtinge

Tidigt i andra halvleken hamnar lagen i en situation som resulterar i rött kort för Shala som skallade sin motspelare. Som ett resultat av detta fick Borås spela med en man mindre i två minuter, vilket de också löste galant.

Med elva minuter kvar av matchen utökade Borås sin ledning med Delimedjac som målskytt. Borås vinner till slut matchen med 6-1 vilket betyder att de är tillbaka i vinnarspåret igen.

På söndag möter de Norrköping FK på bortaplan.