Kozica besviken efter första förlusten: ”Lyckades få våra spelare ur balans”

0
Foto: David Gerd

Nacka Juniors inledning av årets säsong i SFL har varit imponerande. Under de fem inledande omgångarna bärgades lika många segrar. Defensiven såg väldigt stabil ut med enbart sex insläppta mål.

Under lördagskvällen kom dock första förlusten. Torslanda vände och vann – och i det mötet släppte Nacka in lika många mål i en match som man gjort i fem matcher inför mötet.

– Jag är inte nöjd med försvarsspelet, det är lite för mycket på hälarna. Vi är inte fokuserade och vi tar inte jobbet i tid. Vi vet att de vill springa mycket, och vi står lite för länge på hälarna vilket gör att vi hamnar i duellspel. Och de duellerna vinner dem. Vi måste komma tillbaka till det vi gjort innan, för där är vi inte i den här matchen, säger Nackas tränare Eldin Kozica till Futsalmagasinet.

LÄS MER: Haglund avgjorde mot Nacka: ”Visar att vi kan slå alla”

Vad tycker du om matchen som helhet?

– Vad ska man säga? Det är oerhört tungt. Framför allt då vi leder med 3–0 tidigt och har fått en jättebra start på matchen. Men efter att vi gör trean går vi ned i tempo oerhört mycket. De flyttar fram positionerna lite och vi fortsätter spela med lågt tempo. Det gör att vi kommer in i duellspelet som är deras styrka. Vi visste det inför matchen att de vill få ett spel som svänger fram och tillbaka, och de lyckades med det och få våra spelare ur balans. Vi lyckades inte hantera det spelet, säger han och fortsätter:

– Jag tror att spelarna känner att det går alldeles för enkelt och man går ifrån det man gör bra. Som jag sagt i tidigare matcher så är det viktigt att det som görs bra och det som resulterar i poäng och således resulterat i att vi vunnit matcher är det vi ska fortsätta med. Nu går vi ifrån det och spelar ett annorlunda spel som vi inte klarar av. 

En tidig 3–0-ledning blev alltså till ett 3–5-underläge. Trots en jobbig period lyckades man ändå ta sig tillbaka till 5–5 innan Torslanda till slut avgjorde till 6–5.

– När de får in sitt 5–3-mål känns det som att grabbarna tänker att ”nu har vi inget att förlora” och släpper på bromsen. Vi börjar spela ett mer fartfyllt spel och gör sådant vi är bra på. Då lyckas vi också bita oss in i matchen igen. De får oss ur balans, vilket leder till att vi tar en hel del onödiga frisparkar så att de får straff två gånger om. Vi var inte riktigt i balans mentalt vilket vanligtvis är vår styrka. Jag ser det här som en läxa för våra grabbar att ta med sig. Vi kommer definitivt gå stärkta ur det här och vi har fortfarande en bra inledning av säsongen. Det gäller att man lär sig och tar med sig det man kan från matchen och gnugga hårt till veckan, avslutar Kozica.