Roxströms fem mål gav NFK efterlängtad seger: ”Lossnade ordentligt”

Norrköping FK:s inledning av den här säsongen har varit allt annat än stabil. De fem inledande omgångarna bestod av idel förluster, och flera av dem var stora sådana. 

Men. I den sjätte omgången kom den så efterlängtade trepoängaren, och det borta mot Hammarby.

– Första trean. Idag (läs söndag) visar vi för första gången moral och inställning, något vi saknat de tidigare matcherna. Vi kanske har gjort det bra i en halvlek tidigare matcher, men idag gör vi det bra över 40 minuter. Försvarsspelet är disciplinerat och anfallsspelet är kreativt, säger NFK-spelaren Johan Roxström till SFL:s officiella hemsida.

Just Johan Roxström hade minst sagt en stor del i Norrköpings 6–5-seger. Han stod nämligen för fem (!) av de sex målen.

– Fem baljor. Det lossnade ordentligt, säger han och utvecklar:

– Jag attackerade mer ytor. Det kändes som att det var en dag när allt fungerade. Av rutin vet jag att när man har en sådan dag så är det bara att köra på. Även om jag gör fem mål så har vi ett bra anfallsspel, där mina lagkamrater tar många bra löpningar och ger mig bra passningar. Då händer det grejer.

MISSA INTE: Förre landslagsspelarens lägenhet ockuperad: ”De vägrar lämna”

Förhoppningen är att bortasegern mot Bajen nu ger ringar på vattnet inför fortsättningen. Säsongen är lång, men man kan inte gå för länge utan trepoängare. Då kan det bli svårt att få upp tron på det man gör.

– Självförtroende är mycket färskvara. Går det bra får man bra självförtroende. Nu kom första trean, då gäller det att jobba vidare från det här. Vi behöver ha ett bra självförtroende, i och med att varje match i ligan är tuff.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img