Futsalens El Clásico

Det är derbyvecka! Och den startade med futsalens eget El Clásico. Det kan i många ögon vara ett hetare derby under söndagen mellan Hammarby och Djurgården men historiskt är Örebroderbyt större.

Båda lagen har varit med från starten. Båda lagen har varit störst och bäst. Båda lagen har förbjudna övergångar mellan sig. Båda lagen tycker väldigt illa om varandra, även om ingen utåt sett skulle säga det offentligt.

När SFL startade var ÖFC det stora laget, laget med meriter och slogan på sin mediasida ”Bäst i stan”. Då hette ÖSK Spartak och var den lilla killen som kom in sist i SFL-laget skulle hålla sig kvar. Om jag inte mins fel gick Spartak om ÖFC i sista omgången. Spartak fick sympatier och att lillebror kom före storebror fick många att jubla. På två år hade man kommit till slutspel som ÖFC missat. Spartak blev ÖSK och i högmodets borg hade texten på ÖFC:s sajt plötsligt klistrats upp hos nya storebror ÖSK Futsals dito. 

ÖSK fick hybris och Skoog och gubbarna i ÖFV byggde om, och vips så var lillebror ÖFC nu bäst i stan igen! OCh ironiskt nog tryckte man upp tröjor efter sista derbysegern ”Bäst i stan”. 

Ja, texten finns inte kvar på ÖSK:s sida i alla fall, så nu är frågan är det texten ”Bäst i Stan” eller klubbarnas högmod som alltid fått lillebror att vara bäst?

Och det är just det som gör kryddan så spännande. Utan att kasta skit på någon, så oavsett vilken sida man stått på i Berisha-affären eller när Dana Kuhi och Anel Coralic klev över till omklädningsrummet bredvid, så har det varit bra för svensk futsal i allmänhet och Örebroklubbarna i synnerhet. 

Vi behöver ett futsalens El Clásico, för helt ärligt den som inte har känslor på dessa derbyn får känslor under derbyt.

I år blev det 2–2, lite trist för ingen hjälte att hylla och ingen dåre att såga.
För övrigt två mycket bra futsallag som bjöd på en riktig derbyfest.

Derbyveckan fortsatte med Torslanda–Blåvitt som även den slutade 2–2

Nu är det upp till Stockholm att skapa sina traditioner när derbyveckan ska avslutas.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img