Dramatiskt när Sverige vände och vann i premiären

För svensk del var det en riktig drömöppning av Nordic Cup det här året. Premiärmotståndaren Danmark inledde med avsparken och Sveriges allra första erövring av bollen ledde till ett svensk ledningsmål. Simon Chekroun tog över bollen av danskarna och satte fart framåt. Han hittade Fehim Smajlovic till höger som hittade in till Fredrik Söderqvist. Med en gnutta tur hittade hans boll, via målvakten, in i nät.

Sveriges drömlika öppning var inte slut där. 2–0 skulle nämligen också komma. Sverige fick frispark, och det var dags för det som i svenska futsalkretsar är vida känt som GFC-varianten. En variant som den här gången gick hem och Fehim Smajlovic var den som tryckte in bollen på pass från Nima Kadivar.

LÄS OCKSÅ: Nu startar Nordic Cup: ”Vi ska ta hem pokalen”

Den mycket fina inledningen från Sverige hamnade dock snabbt i skymundan. Innan de båda lagen gick till pausvila var det nämligen danskarna som var i ledningen och övertaget var deras.

Först satte Kevin Jörgensen en frispark direkt i mål. Två minuter senare slarvades det i det blågula försvaret och kvitteringen kom som på beställning. Och bara en minut efter det slog svensk försvarare en öppnande passning, men rätt till en dansk spelare som snyggt hittade en lagkamrat och 3–2 var ett faktum.

Sverige skulle dock göra match av det hela igen under inledningen av den andra halvleken. Inkallade Irfan Delimedjac såg till att jämna ut resultatsiffrorna till 3–3 och spred ny glädje i det svenska lägret.

Men än en gång skulle glädjenivån hos Blågult sänkas avsevärt när Danmark på nytt tog ledningen. För tredje gången den här matchen var det Emil Scott som var sist på bollen. Då med drygt tolv minuter kvar av matchen.

Fehim Smajlovic hade dock krut kvar i bössan och ett par minuter senare såg han till att jämna ut det hela. Innan matchen nått sitt slut skulle dock Kevin Jörgensen sätta 4–5 och Petrit Zhubi kvittera.

En match där lagen följdes åt från start till mål. Vad är då mer representativt än ett kryss?

Jo, en svensk seger såklart. Vad annars? Den fixade Petrit Zhubi när han med strax över minuten kvar på klockan gick på kontring och smällde dit 6–5 i öppet mål. Den danska målvakten var nämligen, precis som han varit under stora delar av matchen, med uppe i anfallet.

Danmark tryckte på under den sista minuten, men i Robin Armandts mål var det stängt. Premiärseger och tre mycket sköna poäng till Sverige. Tack för kaffet!

Matchfakta

Nordic Cup, omgång 1

Sverige–Danmark 6–5 (2–3)

Målen, Sverige: Fehim Smajlovic 2, Petrit Zhubi 2, Fredrik Söderqvist, Irfan Delimedjac

Målen, Danmark: Emil Scott 3, Kevin Jörgensen 2

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img