Anklagade laget slår tillbaka – ger sin historia: ”Det är en ren lögn”

Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om den mycket uppmärksammade division 2-matchen i Stockholm mellan Upplands-Bro United och Reymersholm. Där ska en domare ha blivit misshandlad efter matchen utanför hallen.

Nyligen berättade även gästande Reymersholms sportansvarige på herrsidan, Paul Cohen, att spelare i hans lag ska ha mottagit knytnävsslag och en spelande tränare ska ha skallats.

LÄS MER OM DET HÄR: Ytterligare polisanmälning från skandalmatchen

Futsalmagasinet har nu även kommit i kontakt med anklagade hemmalaget Upplands-Bro Uniteds tränare Robert Gullbrand. Han är bedrövad över rapporterna som lämnats in från domaren och motståndarlaget.

Gullbrand var som alltid på plats på bänken när hans lag spelar, och ger sin syn på vad som hände:

– Vi leder matchen med 4-1 när de håller på att vända matchen, och de gör det bra och lyckas vända matchen till seger. Då återstår det ungefär fem sekunder när vi rullar upp bollen till mittlinjen för att göra avspark. Det som händer då är att kaptenen, tillika spelande tränaren, sträcker fram nävarna framför vår kille som ska göra avspark och skriker och det är anledningen till varför det blir tjafs. Det som händer i mittlinjen är att han står så inte vi kan göra avspark. Då puttar vår spelare bort honom och får rött kort. Han puttar alltås bort spelaren och då kommer hela Reymers lag och så kommer vårt lag och det första som händer är att vår kapten försöker ta bort spelare och jag kommer då in.

Gullbrand tar sig då in mot situationen, samtidigt som motståndarlagets tränare fortsatt ska ha befunnit sig vid sin egen bänk, berättar han.

– När jag står mellan båda lagen, vilket det finns bild på, och håller bort våra spelare, börjar deras tränare ta sig in på plan.

Vad ser du av händelsen som är starten till det här?

– Det jag ser är att vår spelare puttar bort spelaren som står i vägen vid skuldran. Nu har jag jagat jättemånga efter bilder, men vi får se efter om det finns något. Det är extremt mycket puttande och gruff därefter. Sedan har våra spelare berättat att de även stämplades och ställde sig på spelarnas fötter. Jag har inte sett några stämplingar, men det har spelare berättat för mig. Att båda lagen står och puttas, det finns däremot på bilder.

Reymersholm lämnade som sagt in en polisanmälan då lagets spelande tränare ska ha skallats och mottagit knytnävsslag. 

– Sedan om de fått ett knytnävsslag eller skallning har jag inte sett. Jag har bara sagt det jag sett till fotbollsförbundet. Jag har sett knuffar, slitningar i tröjor och gruff.

Gullbrand berättar vidare att han såg när en egen spelare la handen på en motspelares bakhuvud, men att det absolut inte ska ha varit tal om något hårdhänt.

En annan anledning till att det brusade upp kring avsparkssituationen ska enligt Gullbrand ha varit att den inblandade domaren ska ha sagt något nedvärderande på persiska till den inblandade Upplands-Bro-spelaren vid situationen.

– Han sa, om man översätter det snällt, att ”du borde skämmas”. Det säger domaren när Simon puttat bort spelaren som uppfört sig dåligt. Om man översätter det som man säger det på deras språk är det det värsta man kan säga ungefär. Man nedvärderar den personen till en hund i princip.

– I princip det första Michael Westerholm, futsalansvarig på Stockholms Fotbollförbund, sa när jag ringde var att den här domaren håller på att få sin licens indragen. Det har hänt väldigt mycket runt honom.

Domaren ska sedan ha misshandlats utanför hallen efter matchen. Det bekräftar Gullbrand. Men att en spelare i hans lag utpekats som inblandad med all säkerhet ser han som helt befängt. Han berättar:

– Vi går in i omklädningsrummet, hela laget, efter matchen. Alla ledare och spelare. Vi gör alltid det efter match, och ingen får dra från hallen innan vi samlats. Helt plötsligt springer vår spelare, som mottog det röda kortet tidigare för knuffen, ut då han hör någonting. Entrédörren, som alltid brukar vara stängd efter match, står halvt öppen. Ingen annan i laget hör något, utan vi uppfattar det ungefär 30 sekunder senare. Då springer nästan hela laget ut. När vi springer ut är det tomt utanför, det står några föräldrar där och vi frågar vad som hänt, men ingen svarar. Det är något som jag tycker är konstigt. Det borde varit någon vid det laget som ringt polis.

Han fortsätter:

– Vår spelare har i alla fall sprungit ut och sett tre stycken maskerade människor som sparkat ned domaren. Han puttar bort de tre och hjälper domaren upp till sin bil. Det berättar Simon för oss när han kommer tillbaka efter att ha hjälpt domaren till sin bil. Han berättar även att det inte verkade vara något allvarligt med domaren, vilket var skönt.

Spelaren som domaren pekat ut från Upplands-Bro United ska enligt Gullbrand suttit i omklädningsrummet när incidenten efter matchen mot domaren skedde. Deras spelare som sprang ut när han hörde något ska ha varit först ut från laget.

– Vi har aldrig varit med om något sådant här. Vi har alltid skött oss och får så mycket beröm för det vi gör för nyanlända. Vi har fått så mycket skit och rasism mot oss, men vi svarar aldrig upp det. Spelare har ibland såklart varit nära på att reagera om något ropas, men vi är alltid snabba på att avstyra det.

– Jag kan också säga att ingen nyanländ var med i det här bråket. Vi hade en nyanländ med i truppen, och man kan se på bild att han står tio meter ifrån situationen och suckar i princip bara.

Vad väntar nu härnäst?

– Eftersom TK (tävlingskommittén) hos StFF (Stockholms Fotbollförbund) inte har tagit hänsyn till vad vi skickat in då det ligger en hel del osanningar i domarens och Reymers skrivelser kommer vi, Upplands Bro United FK, skicka in en överklagan med foton som bilagor där vi kan motbevisa det som skrivits, just att vi som förening inte tar ansvar, vilket är en ren lögn. Beslut som togs från StFF TK är alltså grundat på rena lögner från domare och Reymers, säger Gullbrand och avslutar:

– Om man nu vänder på det hela att vi nu motbevisar osanningar som skrivits och tagits beslut om på vår bekostnad om till exempel straffavgiften på 25 000 kronor kan man då undra om hur mycket som egentligen stämmer i domarens och Reymers skrivelser.

Gullbrand berättar även att säkerheten på deras matcher är prioritet och och från och med kommande hemmamatch kommer man ha två stycken funktionärer på plats. Under söndagens match kommer även en funktionär från StFF finnas där.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img