Ytterligare polisanmälning från skandalmatchen: ”Skallades och mottog knytnävsslag”

Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om en division 2-match i Stockholm som totalt urartade, där domaren misshandlades efter matchen.

LÄS MER OM HÄNDELSEN: Domare misshandlad – fick sparkar mot huvudet

Domaren berättade för DN, som var först med att skriva om händelsen, att en spelare från hemmalaget samt flertalet personer från läktaren riktade sparkar mot hans huvud utanför hallen efter matchen.

Domaren fick uppsöka akuten och händelsen är polisanmäld.

Händelsen inträffade i samband med mötet mellan Upplands-Bro United FK och Reymersholms IK, där alltså en hemmaspelare ska ha varit inblandad enligt domarens citat till DN. Hemmalaget ledde matchen med 3–1 i paus, och Reymersholm lyckades i den andra halvleken vända på matchen. Bland annat delades även två röda kort ut till spelare i hemmalaget Upplands-Bro.

MISSA INTE: Domarordföranden om händelsen: ”Helt oacceptabelt”

Nu står det även klart att ytterligare en polisanmälning är gjord från matchen. Den spelande tränaren i gästande Reymersholm ska ha skallats samt mottagit knytnävsslag. Det berrättar Reymersholms herransvarige Paul Cohen för Futsalmagasinet.

– Jag själv var inte på plats utan kan bara gå på det jag hört från mina spelare och ledare samt domaren. Jag fick höra om allt samma kväll som matchen spelades, och jag pratade även med domaren och kollade hur han mådde och kände. Vi valde att göra en polisanmälan då vår spelande tränare fick en skallning och knytnävsslag. Vi pratade med polisen och de tyckte verkligen att det var rätt att göra då vi måste ta hårt på nolltoleranspolicyn. Även flera andra i laget ska ha mottagit knytnävsslag. Ledaren fick uppsöka akuten efter matchen.

Cohen ringde även hemmalagets tränare. Men där fick han inte det gensvar på samtalet han hoppats på.

– Han kändes inte helt säker på hur han skulle prata om situationen. Jag tycker det är synd att ansvarig ledare i Upplands-Bro inte tar ansvar, utan istället vill de istället vända det att spelarna blev provocerade och att man gör mycket gott.

– Det är jättetråkigt. Upplands-Bro gör mycket gott för bland annat ensamkommande, men i det här läget måste man ta ansvar och istället säga att man i så fall inte såg situationen men att sådant är absolut förbjudet i vår klubb.

Såväl domaren som de båda lagen har fått lämna in sina versioner av vad som hände under och runt matchen. Där ska, enligt Cohen, Reymersholms och domarens version vara snarlika medan hemmalagets skiljer sig en del.

– Våra spelare och ledare säger att de har aldrig varit med om en liknande situation. Båda tränarna har varit i fotbollen många år. Och vi hade ett ganska ungt lag, och de är inte de kaxigaste killarna om man säger så. De tyckte att det var oerhört obehagligt hela situationen. Jag har känt de här spelarna länge, flera av dem är 17-18-åringar, och jag övertygad om att de blev skitglada vid avgörandet mot slutet. Men jag kan inte på något sätt tro att de skulle våga springa och håna motståndarna som är flera år äldre.

Tävlingskommiténs beslut kring matchens slutresultat har nu kommit, då matchen inte kunde slutföras helt. Reymersholm vinner mötet med 3–0 och Upplands-Bro bötfälls hårt för att de inte kunnat garantera säkerheten under arrangemanget.

– De har gått på domarens rapport i det här, och det tycker jag såklart att man ska göra.

Futsalmagasinet har sökt Upplands-Bros tränare Robert Gullbrand utan framgång.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img