Finalrepris när ÖFC gästar Uddevalla: ”Vi var överlägsna”

0
Foto: Krister Melin

IFK Uddevalla Futsal avslutade den förra säsongen med stil. I finalen mot Örebro FC – i Örebro – visade man prov på mycket fin futsal och vann stort. 10–1 skrevs segersiffrorna till när Uddevalla kunde bärga sitt andra raka guld.

Nu är ställs de båda finallagen mot varandra i SFL igen. Den här gången är det i Agnebergshallen i Uddevalla. IFK:s Robert Bagger minns finalen väl – då han stod för ett hattrick.

– Vi var bra då men har tagit ytterligare steg framåt nu. Det har kommit in nya landslagsspelare som Fehim (Smajlovic) och det innebär att alla vill höja sig för att visa att man ska ha en plats. Det gäller att ta för sig på träningarna, säger Robert Bagger till tidningen Bohusläningen.

LÄS OCKSÅ: Nacka segrade mot Strängnäs efter spelarens hattrick

Hector Maravilla spelade finalen för sitt Uddevalla – och nu är han lagets huvudtränare. Vad minns han från finalen?

– Att vi vann guld och var överlägsna men det är historia och betyder ingenting nu. De är ett annat lag och har säkert rättat till det som de gjorde fel då, säger Maravilla till samma tidning.

MISSA INTE: Här spelas VM-kvalet – och de möter Sverige

De båda lagen kommer från ett landslagsuppehåll, där flera Uddevallaspelare varit involverade. Men Uddevalla kommer också med en stark tro om att vinna matchen.

– De har aldrig slagit oss och det är klart att det sitter i. Ska de vinna nu får de göra sitt livs match, säger Maravilla.

Kristian Legiec, som missade hela Nordic Cup på grund av en bristning i vaden, missar mötet med ÖFC. I annars är det en skadefri trupp Maravilla kan ställa på planen. Stjärnan Petrit Zhubi gör sin första match för säsongen efter att ha varit skadad under inledningen.

IFK Uddevalla–Örebro FC startar 15.00 idag lördag.