Matchhjälten hyllar kollektivet: ”En lagmaskin från minut ett”

Örebro FC tog en skön revansch från SM-finalen på IFK Uddevalla Futsal när de under lördagen klämde till den regerande mästaren i Uddevalla. Gästerna kunde vinna matchen med 6–4, och stor segerorganisatör blev Mirza Turan med dubbla mål på slutet.

– Det var otroligt skönt att vinna den här matchen, speciellt med tanke på att det är ett toppmöte och att vi drog det längsta strået den här gången mot Uddevalla. Vi tog en skön revansch. Nu har vi tagit oss upp i toppen av tabellen igen, och det är där vi ska vara. Vi har en oerhört bra och bred trupp i år, säger Turan till Futsalmagasinet.

Foto: Örebro FC

Varför slog ni Uddevalla?

– Det var en lagmaskin från minut ett. Försvaret var oerhört bra, och med ett bra försvar får vi chanser offensivt. Vi låg rätt och hjälpte varandra hela tiden. Det var framför allt försvaret som fick oss att få med det resultat vi ville den här matchen.

LÄS OCKSÅ: Målvakten briljerade när SFL-konkurrenten segrade

Han fortsätter:

– Alla spelare gjorde sitt idag. Miran (Abdulrahman Mohammad) och Ahmad (Fawaz) var jättebra där bak, Christoffer Skoog körde på som attan och Dildar Caliskan som är sjuk körde tills han inte kunde mer, och sedan kommer Linus Palmquist in och gör det skitbra. Anel Coralic gör det även oerhört bra trots att han precis kommit hem från landslagslägret. Alla gör en fantastisk insats från start till mål.

Turan blev som tidigare nämnt en stor huvudperson när matchens gick mot sitt slutskede. Först satte han dit 3–5 och sedan 4–6. Mål som alltså blev helt avgörande i ÖFC:s seger.

– Det var oerhört skönt, det var mina två första mål för ÖFC i år. De kom ganska lägligt, tycker jag ändå, skrattar han.

Under söndagen är det dags för nästa match för Örebros del. Då väntar Borås AIK på hemmaplan. Nu gäller det att snabbt kunna ladda om efter urladdningen i Uddevalla.

– Det kommer nog funka bra. Vi kommer nog ha ett par spelare tillbaka också. Vi är ett oerhört starkt lag där vi kan tugga igenom den matchen också. Jag tror inte att det ska bli några problem att göra en minst lika bra insats som vi gjorde idag, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img