Bragdvändning bakom skrällsegern: ”Alla hade rätt inställning”

Under söndagseftermiddagen var det botten mot toppen – Halmstads BK mot Nacka Juniors. Det var inte många som trodde på en hemmaseger på förhand när man gästades utav serieledarna. Efter att man har legat under med 0–2 så såg det riktigt mörkt ut för hemmalaget. Men man visade inställning och hjärta och kunde till slut ta säsongens första seger efter att man vände och vann med 4–2 till slut.

LÄS MER OM MATCHEN: HBK tog historisk seger mot serieledarna

En som var mycket glad och nöjd efter matchen var hemmalagets Erkin Hamidovic. Futsalmagasinet fick sig en pratstund med honom. 

– Det känns riktigt, riktigt skönt och äntligen säger jag bara. Vi har haft matcher där vi inte vunnit men varit med. Och det skapar såklart en frustration. Samtidigt så visste vi att det någon gång måste släppa, och det gjorde det idag. Att det kom mot serieledarna var ännu bättre och precis vad vi behövde. En extra kick till självförtroendet, samtidigt som vi ska fortsätta spela som ett lag och vara disciplinerade så vet vi att fler poäng kommer tas under säsongen, säger han och fortsätter att berätta om varför första segern kom just idag: 

– Vi vann idag för vi alla hade rätt inställning och alla köpte taktiken för dagens match. Och vi vann för vi jobbade som ett lag.

LÄS OCKSÅ: Målvakten efter Bajenmatchen: ”Vi ska vara nöjda med en poäng”

Vad kommer att krävas utav er för att ni ska fortsätta på denna vägen? 

– Vi vet nu vad som verkligen krävs för att vinna en match i SFL. Rätt inställning, disciplinerat försvar, minimera enkla misstag och utnyttja lägen som dyker upp offensivt. Och framför allt måste vi börja tro på oss, för nu vet vi att vi kan slå de bästa lagen i Sverige, avslutar Hamidovic med ett leende på läpparna.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img