Skoftebyn körde över KFUM Linköping

Skoftebyn tog tidigt tag i lördagens bortamöte med ÖSK Futsal, och det formstarka laget från Trollhättan såg ut att gå mot ännu en seger i SFL. Men på två och en halv minut gick ÖSK från ett 2–3-underläge till en 6–3-ledning, och kunde till slut vinna matchen med 6–4.

Men Skoftebyn fick chans att revanschera sig redan under söndagen. KFUM Linköping, som under lördagen föll mot Blåvitt, kom på besök i Arena Älvhögsborg.

I den här matchen var det inget snack om saken. Ledningsmålet för Skoftebyn kom efter drygt sex minuters spel, och sedan var det deras match hela vägen in i mål.

Det slutade med en 7–1-seger för Skoftebyn där bland annat Jihad Nashabat stod för två mål. Även målvakten Felix Nordenfors skrev in sig i målprotokollet.

Segern för Skoftebyn innebär att man återtog fjärdeplatsen i SFL-tabellen. I alla fall tills vidare. Så länge inte Borås AIK tar poäng borta mot Örebro FC senare under söndagen är den deras när omgång 10 ska summeras.

Skoftebyns IF–KFUM Linköping 7–1 (3–0)

Målen, Skoftebyn: Jihad Nashabat 2, Fredrik Larsson, Lavdim Azemi, Krister Andersson, Felix Nordenfors, självmål

Målet, KFUM: Felipe Reidler De Moraes