”Målsättningen är att ta SM-guld – och att slå Falcao i finalen”

Under lördagen spelade Djurgårdens IF sin sjätte match för säsongen i RFL Södra Svealand där Älta IF stod för motståndet.

På den trånga planen i Liljeholmshallen, inför en trogen skara och utan en digital resultattavla så kunde Djurgården bekvämt besegra sitt motstånd med 15-5.

– Det var en ganska fartfylld match, där vi skapar väldigt mycket framåt. Vi gör många mål men vi släpper samtidigt in mycket bakåt, men det var skönt att vi vann. Stundtals hade vi väldigt många kombinationer, säger hattrickskytten Jessica Thorin till Futsalmagasinet efter slutsignalen.

Det var tämligen en offensiv match, och det är också den biten som hon väljer att lyfta upp från matchen:

– Ibland blixtrar vi till men det har varit väldigt många kontringar matchen genom, där vi liksom inte fick vila som mycket med bollen där bak som vi hade velat. Det var en rolig match.

LÄS ÄVEN: Landslagsspelaren återvänder hem efter proffssejouren

Djurgårdens damlag är som sagt en nykomling inom futsalen där man gör sin första säsong och sin sjätte tävlingsmatch någonsin. Thorin beskriver hur lagets första tid har varit:

– Det var lite svårt att spela med folk som man inte känner men det har blivit bättre allt eftersom, så jag tycker att vi har börjat hitta varandra mer och mer.

– Det syns säkert mer i kombinationerna när vi får till dem, säger hon och tycker samtidigt att de inte har nått full kapacitet än, utan att det är först i slutspelet som det ska lossna.

Vad är målsättningen denna säsong?

– Målsättningen är att ta SM-guld – och att vi slår Falcao i finalen, säger Thorin som även berättar att hon har ett förflutet med några av stjärnorna i Falcao:

– Jag har tidigare spelat fotboll i AIK tillsammans med Daniella Chamoun. Jag har haft Nazanin Vaseghpanah som tränare.

Är det detta som triggar dig? Att visa dem?

– Lite så. Det är alltid kul att få möta bra motståndare.

Nästa tillfälle att se Jessica Thorin och Djurgårdens IF blir den 13 januari nästa år. Innan dess väntar lite julledighet men också träning

– Vi har lite ledighet, men vi ska försöka träna och slipa på inför slutspelet… och de sista matcherna i serien som vi måste vinna, tillägger Thorin innan vi går skilda vägar.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img