Futsaloraklets nyårskarameller: Bäst och sämst 2018

Julmaten har landat och vi går snart in i en andra halva av SFL. Ett SFL som redan till nästa år görs om igen. Bra eller dåligt? 

Hittills har årets säsong varit en succé. Vi har tre lag som slåss om guldet. Vi har tre lag som slåss om att vara årets succélag där bakom. Sen har vi haft ett IFK Göteborg som började katastrof och slåss för sin överlevnad, vilket verkligen ger serien en spänning. Vi har ett Strängnäs som överraskat, men kommer de hålla hela vägen?

LÄS MER AV FUTSALORAKLET HÄR

Varje omgång är viktig. Varje match är tajt och alla kan slå alla. Uddevalla vinner säkert till slut men en promenad i parken blir det verkligen inte.

Tittar man på mitt tips inför säsongen så är det Hammarby och Strängnäs som överraskar positivt och Göteborg negativt. Som jag ser det kommer det bli en bottenkamp mellan fem lag om vilka som följer Linköping och Halmstad ur serien. Det blir även spännande att se om någon kan hota Uddevalla hela vägen in mot slutet. En helt klart spännande vår att se fram emot.

Har något varit dåligt? Ja, tyvärr är domarnivån helt enkelt för dålig. Enligt min mening är det för mycket lotteri och ojämn nivå, samt att domarna lägger för mycket fokus på att tjafsa med spelare och ledare. I min värld så förtjänar man inte respekt genom att hota med kort och läktare hit och dit.
Exempelvis när tredjedomaren väljer att tjafsa med en materialare före att följa spelet.

Fel fokus och skärpning. Använd er av kort som ni har. Våga sätt nivån direkt och var konsekventa matcherna igenom. Det ska vara frispark oavsett om laget har fem eller inte.

Nu laddar vi för 2019. Gott nytt år, önskar Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img