Förbundskaptenen öppnar för skyttekungen: ”Kommer få sin chans”

Strängnäs FC har överraskat stort som nykomling i SFL den här säsongen. Efter tolv spelade omgångar ligger laget på en niondeplats, en plats som vid säsongsslut skulle innebära att säkrat kontrakt.

En stor del i höstens framgångar har lagets skyttekung Adnan Cirak, 28. Han har nämligen stått för hela 16 fullträffar och därmed leder han SFL:s skytteliga i överlägsen stil.

I en intervju med Futsalmagasinet berättade Cirak öppet om drömmen och förhoppningen om att få spela i det svenska landslaget. Om mindre än en månad spelar Sverige VM-kval, och den truppen vill han vara en del av.

– För min egen del så hoppas jag på att göra några mål till och förhoppningsvis få ett samtal innan 30 januari, sa han då.

Förbundskaptenen Matija Dulvat har har hört mycket bra om spelaren, och berättar att han är ett potentiellt namn för framtida trupputtagningar.

– Absolut tror jag det. Jag har sett och hört mycket bra om honom. Han var även aktuell för spel i Nordic Cup i december, men i slutändan valde jag att testa några andra spelare, säger Dulvat till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: Futsalmagasinet Awards 2018 – vilka prisas?

Är han ett namn för VM-kvalet?

– Till kvalet är det mycket bättre att välja spelare jag jobbat med innan. Det är inte långt kvar till matcherna nu. Men efter det väntar en del träningsmatcher och samlingar, och då är han självklart aktuell.

– Han kommer få sin chans, precis som de andra spelarna. Det här är ingen stängd cirkel, utan hans chans kommer, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img