ÖSK Futsal värvar dubbelt – och hoppas på två comebacker

ÖSK Futsal valde inför den här säsongen att bygga om och bygga nytt. Väldigt nytt. Knappt en handfull spelare från den närmare 30 man stora trupp blev kvar från fjolåret, och mycket nytt kom in.

Man valde också, till skillnad från de flesta andra SFL-klubbarna, att ha en något mindre och tajtare trupp. Men efter en tung höst med en del skador väljer nu klubben att agera. Man har gjort klart med två nya spelare, Ahmad Moniry och Mohammad Amiri, båda från Afghanska FC. De kommer att ansluta efter Afghanskas säsongsslut, i mitten/slutet av januari.

– Det är två duktiga spelare som vi får hit. Vi har haft flera viktiga spelare borta på grund av skador och vi kände att vi behövde stärka upp, säger sportchefen Christoffer Wickman till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: ÖSK bekräftar missnöje i spelartruppen

Det står också klart att Mikael Loön och Marcus Karlsson spelat färdigt för säsongen. De båda kommer nu enbart att fokusera på sin fotboll.

– Vi hade hoppats att de skulle köra hela vägen. Men de har varit öppna och tydliga med det här hela vägen, så där är det inga hard feelings alls.

Utöver det hoppas ÖSK Futsal på ytterligare två namn. Sebastian Sallanto, tidigare i ÖSK men nu i division 1-klubben Elastico, och så kan även assisterande tränaren Jacob Nilsson vara aktuell för comeback på planen.

– Vi försöker få hit Sallanto som också kör i en division 1-klubb, men där är ingenting klart. Vi har ställt frågan om han vill ansluta efter säsongen är klar med Elastico. Sedan kan det bli att Jacob kliver in som spelare och lämnar ledarrollen. Om det blir så blir han spelare 100 procent. Där är ingenting heller klart, utan frågan är ställd och så får vi se hur det blir, säger Wickman.

LÄS ÄVEN: ÖSK-spelaren om kritiken: ”Varit missnöjda”

Mer än så lär det inte bli från ÖSK Futsal på värvningsfronten, menar Wickman.

– Värvningarna är inte för att stärka truppen, utan snarare att bredda den. Vi är väldigt nöjda med vår trupp, men den har varit någon tunn. Det kommer inte komma några explosioner, det lovar jag, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img