Christopher Krounis – en rutinerad straffskytt: ”Inga konstigheter”

Christopher Krounis stod för en stark insats i Djurgårdens mål när de i söndagens bortamöte med Skoftebyn revanscherade sig efter förlusten mot svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal dagen innan.

Visserligen var det hemmalaget Skoftebyn som öppnade bäst, men gästerna från Stockholm fick det sista ordet och kunde till slut vinna med 7–4.

– Det känns jävligt skönt efter torsken igår (läs lördag) och en lång resa hit. Då är det väldigt viktigt med tre poäng, säger Krounis efter matchen och utvecklar:

– Vi gör en väldigt bra match mot Uddevalla även om vi torskar. Därför har vi ändå mycket energi med oss från den matchen till matchen mot Skoftebyn, vilket hjälper oss. Vi får en dålig start, men visar karaktär och vänder.

LÄS OCKSÅ: Nacka segrade i underhållande seriefinal

Om Skoftebyn chocköppnade den första halvleken, så gjorde Djurgården detsamma i den andra halvlekens inledning. Under de inledande tre minuterna satte Djurgården dit tre mål.

Vad sades i pausvilan egentligen?

– Vi var ändå det bättre laget kände vi. Vi slarvade en hel del och släpper in två mål. Det var oförtjänt att de gjorde de två målen, så vi sa egentligen bara att vi skulle fortsätta trycka, säger han.

Skoftebyn jagade därefter reduceringar, men Krounis fanns på rätt plats de flesta gångerna och kunde avstyra en mängd farliga lägen.

– Jag var helt okej, jag kanske borde varit där på någon mer. Men jag fick sätta två framåt idag istället, skrattar han.

Ja, det blev två mål för den målfarlige målvakten från Djurgården. Gästerna tilldelades straff två gånger, och båda gångerna klev han säkert fram. Precis som han gjort många gånger förr.

– Det är inga konstigheter. Visserligen har jag lite skadeproblem, så jag kan inte riktigt förklara hur jag får iväg skotten. Men det är såpass nära, så det är bara att trycka till den. Det var i två viktiga skeden av matchen, så det känns skönt.

Tre sköna poäng in på kontot och en totalt sett godkänd helg i det blårandiga lägret.

– Vi har lite tuffa, och många, matcher här nu framöver. Nu ska vi ladda om och köra snart igen. Vi ska ligga rätt och kriga för varandra, då vinner vi matcher, avslutar Krounis.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img