Djurgården straffade Skoftebyn – målvakten tvåmålsskytt

0
Foto: David Gerd

Djurgården skulle denna eftermiddag gästa Borgens charmörer, Skoftebyn. Med en lång resa i benen och en tung uddamålsförlust mot svenska mästarna från gårdagen skulle man inte riktigt hänga med i början av matchen. Knappt hann man sätta sig tillrätta innan Fredrik Larsson hade gjort 1-0 till hemmalaget efter elva sekunder och på den vägen fortsatte det, för i den femte spelminuten kunde Patrik Burda sätta dit 2-0 efter ett vackert anfall med klapp klapp spel.

Djurgården skulle dock vakna till efter 2-0-målet. Jesper Sommensjö tvekar inte när han trycker till bollen och hittar nätmaskorna bakom Arvid Sterner i Skoftebynmålet. Reducerat bara ett par minuter efter 2-0-målet.

Spelet skulle därefter präglas av fina dragningar som resulterade i hårt spel från defensiven i respektive lag. Först ut att dra på sig gult var Petter Andersson i Djurgården då han bryskt drog ner Haidar Bejan. Sedan var det Krister Andersson och nämnde Bejan som i tur och ordning fick syna det gula kortet då de inte hängde med i Djurgårdens omställningar.

Med tre minuter kvar av första halvlek får Djurgården straff efter att Sterner blivit bortgjord och dragit ner en Djurgårdsspelare i straffområdet. Bortalagets målvakt, Krounis Guerrero stegar då fram och sätter den säkert i nättaket. Kvitterat till 2-2 i en mycket underhållande första halvlek.

Andra halvlek startade chockartat från Djurgårdens sida. Jalil visade att även bortalaget kunde göra mål efter elva sekunder och i nästa anfall så utökade man till 4-2 när Majid mötte upp med pannan på något så ovanligt som ett inlägg till bortre stolpen. Tredje anfallet resulterade även det i mål för bortalaget och knappt hade 2.40 passerat av andra halvlek innan man hade en fin 5-2-ledning, denna gång genom Daniel Aramesh.

Aramesh skulle även ha en huvudroll i nästa uppmärksammade situation när han gick in med skosulan mot Nashabat som föll och såg ut att ha väldigt ont. Aramesh drog på sig gult i situationen och Nashabat kunde resa sig och trycka in den efterföljande frisparken via stolproten. Kort därefter stod hemmalaget för ännu en reducering när Fredrik Larsson fick en smörpassning, Larsson gjorde inga misstag och kunde rutinerat rulla in bollen mellan benen på Guerrero i bortalagets kasse.

Skoftebyn såg ut att vara på gång men i 33:e minuten så skulle en uppmärksammad situation avgöra matchen. Nashabat blev nerdragen i ett anfall dock utan åtgärd från domarna och i det efterföljande anfallet får Djurgården sin andra straff när man skjuter Bejan på handen som är sista gubbe i Djurgårdens straffområde. Bejan blir utvisad och Djurgårdsmålvakten, Krounis Guerrero stegar på nytt upp för att tryggt sätta dit sitt andra mål för dagen.

Skoftebyn försökte på slutet med jokerspel. Dock utan framgång, istället kunde kaptenen i bortalaget sätta spiken i kistan med ett öppet mål från egen planhalva, 7-4 med en minut kvar.

SE ÄVEN:Utspelet efter nya målsuccén: ”Dags att lyfta på luren och sluta blunda”

Matchfakta

Skoftebyn – Djurgården 4-7 (2-2)

Mål Skoftebyn: Fredrik Larsson 2, Patrik Burda, Jihad Nashabat

Mål Djurgården: Jesper Sommensjö, Christopher Krounis Guerrero 2, Josef Jalil, Rårsgar Majid, Daniel Aramesh, Petter Andersson

Kort Skoftebyn: Krister Andersson, Haidar Bejan (ett gult och ett rött) Christoffer Lundh

Kort Djurgården: Petter Andersson, Daniel Aramesh