Falcao och Nyköping vann Boren Futsal Cup

0

2019 års upplaga av Boren Futsal Cup har denna vecka spelats i Motala Sporthall. Turneringen som arrangerades av Borens IK inleddes med gruppspel under onsdagen och torsdagen för herrar medans damklassen drogs igång under fredagen.

På lördagen spelades slutspelsgrupper där slutspelslagen skulle utses. Meriterade lag som KFUM Linköping och de regerande mästarna Örebro FC skulle slås ut redan i kvartsfinalen, medan Ektorp FK som veckan innan vann ICA Cupen, fick respass i semifinalen.

Finalen på herrsidan skulle göras upp mellan Motala AIF och IFK Nyköping som veckan innan kom tvåa i ICA Cupen. Denna gång skulle allt gå deras väg och de kunde vinna turneringen och prispengarna efter förlängning.

IFK Nyköping under ICA Cupen. Foto: Krister Melin

LÄS ÄVEN: Skyttekungen briljerade mot Borås AIK

På damsidan skulle det bli en renodlad RFL-möte i finalen efter att Falcao FC och Sätra SK tagit sig hela vägen till final.

Där skulle de regerande svenska mästarinnorna vara ett par snäpp för vassa för Sätra, och de vinner därmed sin andra raka turnering och sköna prispengar som de tar med hem till Botkyrka.

MISSA INTE: Se finalerna från Boren Cup här

Finalresultat

Herr: Motala AIF FK C – IFK Nyköping 0-1 efter förlängning

Division 5-6: Ledbergs IF – Hidingsta IK 0-2

Dam: Falcao FC – Sätra FC 3-1

Samtliga resultat från Boren Futsal Cup hittar du här.

Finalerna kan ses i repris respektive länk nedan.

Herrar:Motala AIF – IFK Nyköping

Division 5-6:Ledberg IF – Hidingsta IK

Damer:Falcao FC – Sätra SK