Örebro FC tappade värdefulla poäng mot jumbon

Toppen mot botten när Linköping ikväll gästade Gamla idrottshuset för match mot Örebro FC. Linköping kom till spel med endast sex utespelare men man stod upp bra.

Bortalaget öppnade starkt när man genom Asmir Spahic gör 1-0 redan efter två minuters spel. Sedan valde man att backa hem och Örebro tog över mer och mer men hade förvånansvärt svårt att ta sig förbi det låga försvaret som Linköping ställde upp med. Det dröjde nio minuter och en fin individuell prestation av Christoffer Skoog för att få hål på bortalaget. Skoog tog emot bollen felvänd och sulade med sig den innan han sköt mot den bortre stolpen med en spelare i ryggen.

Halvleken skulle dock inte bjuda på fler mål trots att ÖFC tryckte på.

SE ÄVEN:Skoftebyn missade chansen: ”Det händer för ofta”

Andra halvlek började som den första slutade, Örebro hade boll och Linköping väntade på omställningar. Men det kändes aldrig riktigt farligt, Desto farligare kändes bortalagets omställningar, och visst skulle vi få se Linköping göra 2-1. Med tolv minuter kvar på klockan var det återigen Spahic som nätade.

Efter det kändes Örebro desperata och trots överlägset bollinnehav skapade man inga riktigt heta chanser och när Linköping försökte sig på omställningar blev de snabbt nedrivna på egen planhalva. Detta resulterade i att både Berisha och Lindqvist fick syna det gula kortet.

När endast tre minuter återstod av matchen valde Örebro att ta timeout och spelade sedan jokerspel. Linköping såg dock ut att kunna hålla undan men pressen blev för stor och man var tvungna att kapitulera med mindre än minuten kvar. Men mer mål skulle det inte bli under denna kväll, 2-2 och delad pott.

LÄS ÄVEN:Strobl med jättematch när Nacka Juniors vann seriefinalen

Matchfakta

Örebro FC – KFUM Linköping 2-2 (1-1)

Mål ÖFC: Christoffer Skoog, Senad Berisha

Mål KFUM: Asmir Spahic 2

Kort ÖFC: Senad Berisha, Viktor Lindqvist

Kort KFUM: Dinko Felic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img