Skoftebyn missade chansen: ”Det händer för ofta”

Vid seger hemma mot Djurgården under lördagseftermiddagen hade Skoftebyn tagit rygg på topplagen i SFL. En seger såg man också tidigt i matchen ut att gå mot när lagets skyttekung, Fredrik Larsson, skickade in 1–0 redan efter tolv sekunder. Men en sämre andra halvlek resulterade i att Djurgården tog hem matchen med segersiffrorna 7–4.

– Det är samma som mot ÖSK, vi har läge att vinna och haka på i toppen men vi gör inte det. Vi saknar skärpa och vi måste spela lite lättare. Vi krånglar till det för mycket för ofta, för när vi väl spelar som vi ska göra kommer vi till lägen. Sedan är vi för dåliga bakåt också, säger Fredrik Larsson till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Vi har jobbat en del på att få igång bättre rörelse i anfallsspelet, men i den här matchen funkar det inte. Vi står stilla och tappar boll, då blir vi straffade. Vi behöver bli mer konsekventa i vårt anfallsspel.

LÄS ÄVEN: Målvakten satte två straffar för Djurgården: ”Inga konstigheter”

Larsson har stått för en imponerande säsong så här långt. Inför mötet med Djurgården var han tillsammans med Jihad Nashabat målbäst i laget med sina tio mål. I lördagens match kom två nya strutar för 24-åringen.

– Det har funkat hyfsat för mig. Man kommer in i det mer och mer ju längre säsongen går känns det som. Det hjälper inte dagar som dessa tyvärr.

Precis lika snabbt som Larsson hittade nätet i den första halvleken hittade Djurgårdens Josef Jalil det i den andra. Och sedan lyckades de trycka in två till inom loppet av två och en halv minut.

– Vi får en skitstart i den andra halvleken. Man hinner inte tänka så mycket då, utan det gäller bara att gasa på och köra. Det är så små marginaler när de gör målen. De får maxflyt under en period och får med sig allt.

MISSA INTE: Nacka vann seriefinalen – närmar sig Uddevalla

Skoftebyn hade chansen på toppen, men istället är det på en sjätteplats man placerar sig när exakt halva serien spelats. Nästa helg får de chans på revansch när IFK Göteborg kommer på besök i Arena Älvhögsborg.

– Det är bara att ladda om, svårare än så är det inte. Vi får prata på träningarna i veckan vad vi ska göra bättre och så ser vi fram emot matchen mot Blåvitt och hoppas på mycket publik, avslutar Larsson.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img