Ingen Cirak i VM-kvaltruppen: ”Vore inte bra för honom”

Det är en diskussion som delat futsal-Sverige. Ska Strängnäs FC:s skyttekung Adnan Cirak få en plats i den svenska VM-kvaltruppen eller inte?

MISSA INTE: Skyttekungens utspel: ”Dags att sluta blunda”

Under torsdagen släpptes den trupp förbundskapten Matija Dulvat tagit ut för att representera Sverige i kvalet till VM, och där är inte Adnan Ciraks namn med.

– Det är inga nya namn för mig i den här truppen. Cirak har gjort det jättebra och gjort många mål, men det skulle snarare döda honom att ta med honom nu. Precis som alla andra behöver han komma in i hur vi spelar och träna med landslaget först, säger Matija Dulvat och fortsätter:

Det är som jag sa tidigare, fortsätter han leverera kommer han att få sin chans. Men det vore inte bra för honom att komma in nu i VM-kvalet när han inte varit med innan.

LÄS OCKSÅ: ”Cirak kommer få sin chans”

Flera spelare har fått chansen att visa upp sig i landslagsmiljön under Dulvats tid. Och det är säkerligen något Strängnässpelaren också kommer få göra framöver.

– Jag har testat totalt 50 spelare sedan jag tog över. Inte 15 eller 20. Utan 50. Det visar att jag ger de bästa spelarna chansen, och detsamma kommer gälla Cirak framöver om det fortsätter så här.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img