Imponerande seger för Hammarby: ”Vi hade gjort vår hemläxa”

Hammarby tog under lördagen emot regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal i vad som på förhand såg ut att bli en riktigt tajt drabbning. När de här två lagen mötte varandra för ett par veckor sedan i Uddevalla vann hemmalaget med 4–3, efter Albert Hisenis avgörande med bara åtta sekunder kvar.

Den här gången blev utfallet annorlunda. Visserligen var det, precis som senast, hemmalaget som gick segrande. Den här gången Bajen, alltså. Men olikt senast blev det med hela 6–1.

– Vi visste att det skulle bli en riktigt tajt match, samtidigt som vi kände att vi absolut kan slå dem. Vi hade främst pratat om två saker inför matchen, och resultatet visar att vi verkligen hade gjort vår hemläxa. Vi stängde deras vassa djupledsspel, och så deras fasta situationer har vi lagt mycket fokus på. De kom inte alls till lika mycket chanser. De hade mycket av spelet, men mycket färre chanser än senast, summerar Hammarbys lagkapten Michel Basberber.

Den rutinerade spelaren är återigen tillbaka efter en kortare paus, då han i slutet av december blev pappa. Pausen blev dock kortare än tänkt.

– Tanken var inte att jag skulle komma tillbaka så här snabbt. Problemet var att Fredrik Arvidsson drog sönder korsbandet nyligen och blir borta resten av säsongen. Helt plötsligt stod Bajen utan liberospelare, och jag pratade med Daniel Blanco och självklart ställer jag upp så mycket jag kan. Speciellt när vi har hemmamatcher.

Storsegern mot IFK Uddevalla var en stor sådan för Hammarby som gör sin andra säsong i SFL.

– För Bajens del är det ett fantastiskt kvitto på att vi verkligen hör hemma i toppen redan i år. Det är jättekul att kunna mäta sig med Sveriges bästa lag. Vi själva hade gått in med målsättningen att hänga kvar inför säsongen, och många tippade oss långt ned i tabellen. Men med det vi visar idag bör vi vara topp fem redan i år, säger Basberber som även fick en personlig revansch på Uddevalla:

– Jag var med och torskade semifinalen mot dem när jag spelade i Falcao, så det här var en personlig revansch.

Varför vann ni idag?

– Vi ville lite mer idag. Det är små marginaler i futsal, det var otroligt jämnt i den första halvleken och det kunde egentligen slutat hur som helst. Sedan får vi in tvåan och de måste flytta upp i positionerna. När de sedan spelar jokerspel gör vi det otroligt bra, och jag tror aldrig Uddevalla släppt så in så många mål i fem mot fyra-spel. Vi gör det riktigt bra.

Nu väntar några dagars vila för Hammarby innan SFL-resan fortsätter. På onsdag ställs de mot ÖSK Futsal på bortaplan.

– Självklart boostar det här självförtroendet. Men det absolut viktigaste nu är att hålla fötterna på jorden. Det är som sagt så små marginaler i futsal. Alla slår alla i den här serien. Det går inte att slappna av. Det lag som slappnar av, det är det lag som förlorar. Det är jag övertygad om.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img