Djurgården vände tvåmålsunderläge till seger

Djurgårdens IF kunde under söndagen säkra tre sköna poäng när formstarka Strängnäs FC var på besök i Eriksdalshallen. Man lyckades vända 0–2 till en 3–2-seger.

Djurgården kom till matchen med en förlust i ryggen mot topplaget Örebro FC, medan Strängnäs spelade oavgjort mot Borås AIK under lördagen. Just Strängnäs fick en bra start på det här mittenmötet med både matchens första och andra mål. Peyman Alkoyun inledde målskyttet efter sex minuter och Adnan Cirak fördubblade ledningen kort därefter.

En tung start för Djurgården, men det har inte hindrat Stockholmslaget tidigare från att gå segrande ur matcher. Så var fallet även denna gång. Strax efter dess att halva den första halvleken spelats var det deras tur att få till två mål på kort tid. Och lagen gick till halvtidsvila med ett likaläge, 2–2.

Den andra halvleken blev desto mer återhållsam med målen. I den 32:a minuten satte Djurgårdens unga talang Samuel Uddenberg Edgren 3–2. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande.

Därmed håller Stockholmslaget fortsättningsvis Strängnäs under sig i tabellen. Lagen placerar sig på en sjunde- respektive åttondeplats i SFL.

Djurgårdens IF FF–Strängnäs FC 3–2 (2–2)

Målen, Dif: Patrick Haestad Eriksson, Daniel Lindgren Zachrisson, Samuel Uddemberg Edgren

Målen, SFC: Peyman Alkoyun, Adnan Cirak