Nacka Juniors körde över Torslanda: ”En urladdning”

0
Foto: David Gerd

Efter den snöpliga förlusten borta mot jumbolaget KFUM Linköping i fredags var det ett revanschsuget Nacka Juniors som tog sig an Torslanda under söndagskvällen. Förutom fredagens förlust fanns också bortaförlusten mot just Torslanda i närminnet, en match där de tappade en 3–0-ledning.

Den här gången var det dock inget snack om saken. Nacka Juniors fullkomligt mosade Torslanda, och segersiffrorna skrevs till hela 11–2.

– Otroligt skönt, det blev en urladdning efter fredagens insats, konstaterar Nackas huvudtränare Eldin Kozica och fortsätter analysen:

– Vi har haft problem mot lag som går ner såpass långt ned som Torslanda, Linköping och Halmstad gjort. Vi har vridit och vänt hur vi ska lösa det. Den här gången gör vi väldigt mycket av det vi pratat om och tränat på. Det kan handla om vilka ytor vi ska springa och spela i. Och då har vi såpass bra spelare att när vi kommer i de avgörande momenten gör vi mål.

LÄS OCKSÅ: Landslagsspelaren i storform för Blåvitt: ”Visar karaktär”

Ett mål mot bottenlaget KFUM Linköping i fredags blev elva mål hemma mot Torslanda (tia i tabellen).

– I Linköping är vi väldigt statiska i vårt spel och löper inte, därmed var det oerhört lätt för dem att försvara sig mot oss.

De tre poängen smakade för Nacka som nu tar rygg på Uddevalla i toppen, och lika gott smakade revanschen mot Torslanda.

– Torslanda på bortaplan var den jobbigaste förlusten jag varit med om, med tanke på hur matchen var. Det var väldigt skönt att vinna mot dem nu, men sedan saknade de även ett par viktiga spelare, säger Kozica.

I samma veva som Nacka föll mot KFUM föll tabellettan Uddevalla mot Hammarby. Därmed hade en seger mot Linköping tagit laget upp i serieledning.

Är det frustrerande att tappa poäng i de matcherna, speciellt med tanke på att ni kunde gått upp i serieledning?

– Det är absolut frustrerande, men inte just för att de andra lagen tappar poäng, utan för att vi förlorar mot lag som vi borde ta poäng mot. Men det är en hel del matcher kvar, och jag är övertygad om att ingen kommer gå rent. Det gäller att fortsätta jobba på och fortsätta utveckla vårt spel.

Han fortsätter:

– Vi har haft problem med lag som krymper ytorna tidigare, men jag tror att vi nu insett lite hur vi ska göra mot de lagen. Lag som fortsätter backa mot oss kommer få det jobbigt. Vi har hittat lite nycklar som vi kommer ha stor användning av.

Matchfakta

SFL

Nacka Juniors FF–Torslanda IK Futsal 11–2 (3–1)

Målen, Nacka: Yanku Marrah 3, Stefan Ostojic 2, Marwan Ibrahim 2, Ammar Ahmed 2, Peiman Pahlevan, Arsalan Ashtari

Målen, Torslanda: William Lännholm, Hampus Furuholm-Lemborn