Klasskillnad när Borås körde över Halmstad

Det var en väntad matchbild när tabellfemman Borås gästade Halmstad. Halmstad spelade med ett lågt försvarspel och Borås rullade boll. Det skulle dock dröja hela elva minuter tills vi fick se matchens första mål, och det var bortalaget som rättvist gjorde mål genom Jahid Jawid. Dessförinnan hade Daniel Lindell utmärkt sig i hemmamålet med flera fina aktioner.

HBK skulle dock blixtra till ett par minuter efter Borås ledningsmål, Jakob Adolfsson tvekade inte när han med full fart skickade upp bollen i krysset och det var kvitterat. Borås replikerade genom den forne skyttekungen Henrik Svedberg innan landslagsuttagne Najafi kunde fastställa halvtidsresultatet 3-1 till bortalaget.

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors körde över Torslanda: ”En urladdning”

Andra halvlek började ungefär som den första slutade men det skulle inte dröja länge innan dramatik uppstod. Målskytten Jahid Jawid blev neddragen och fick frispark, men i samma veva sparkar han till en motståndare och får rött kort för efterslängen. Borås var då reducerat till tre man under de nästkommande två minuterna, men Halmstad hade förvånansvärt svårt att komma till lägen. Det numerära överläget avslutades med att Borås fick frispark strax utanför straffområdet. Irfan Delimedjac stegade fram och tryckte in 4-1 via ribban.

5-1 skulle inte dröja när man i hemmalaget olyckligt skickade in den i egen kasse och fortsättningsvis såg det ut som att HBK-spelarna hade svårt att hänga med. Detta syntes bland annat genom frisparksstatistiken. Boråsarna fick sin sjätte frispark redan efter elva minuter i den andra halvleken, men man brände tiometersstraffen. Den andra skulle man dock ha bättre lycka med när Wahid Jawid stegade fram och placerade in 6-1. Wahid utökade sin egen och bortalagets målskörd när han strax därefter satte dit 7-1 i det bortre hörnet.

Även Delimedjac skulle få bli tvåmålsskytt denna kväll när han fick sätta dit sista touchen i ett vackert anfall. Matchen skulle dock avslutas med ett hemmamål när Besart Zeqiri reducerade till 2-8 med sekunden kvar av matchen.

SE ÄVEN: Matchhjälten: Vår karaktär och inställning vände på matchen”

Matchfakta

Halmstad BK – Borås AIK 2-8 (1-3)

Mål, HBK: Jakob Adolfsson, Besart Zeqiri

Mål, Baik: Jahid Jawid, Henrik Svedberg, Mattin Najafi, Irfan Delimedjac 2, Wahid Jawid 2, Självmål

Kort, HBK: Erkin Hamidovic, Markus Granelund, Besart Zeqiri, Jakob Adolfsson

Kort, BAIK: Robin Yarsuvat, Jahid Jawid (rött)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img