Örebro FC klart för slutspel: ”Fått ihop det på kort tid”

Örebro FC är ett fruktat lag i SFL, och har så varit under ett antal år. Till den här säsongen startades det även ett damlag i klubben, och där blev det succé omgående. En match återstår för laget som hör hemma i RFL västra Svealand – men redan nu är seriesegern säkrad. En serieseger som betyder plats i slutspelet.

– Det är jätteroligt såklart. Skönt att vi redan är klara med en match kvar. Vi är ett helt nytt lag, så det är kul att träningarna gett resultat, säger lagets huvudtränare Sandra Johansson till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: Välmeriterad målvakt till ÖFC: ”Han tog allt”

Hur ser du på er säsong totalt sett?

– Väldigt bra. Vi har kommit ihop bra och spelarna trivs med varandra både på och utanför plan. Kul att vi fått ihop det på så kort tid.

Sju matcher har ÖFC spelat i RFL-serien så här långt, med sex segrar och en förlust som resultat. Om en dryg vecka väntar den åttonde och sista matchen. Då tar de emot Sätra SK hemma i Gamla Idrottshuset.

Hur går tankarna inför slutspelet?

– Att det blir väldigt svårgissat, men det ska bli kul att få mäta sig med andra lag utifrån. Det ser bättre och bättre ut för oss, och därför ska det blir väldigt spännande att gå in i ett slutspel, säger Johansson.

LÄS OCKSÅ: ÖFC föll i seriefinalen

Under lördagen spelade Örebro FC Ladies Night Cup i Örebro, och det med framgång. Laget tog hem hela turneringen.

– Det var väldigt kul. Bland annat slog vi ut Kif Örebro i kvartsfinalen som hade med flera damallsvenska spelare. Sedan var den här turneringen ytterligare ett bra sätt att spela ihop oss, och självklart en fin självförtroendeboost.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img