Regerande mästarinnorna: ”Vi har ett guld att försvara”

0
Foto: Krister Melin

De regerande svenska mästarinnorna, Falcao Futsal Club, är kvartsfinalklara. För Nazanin Vaseghpanah är kravbilden glasklar.

Falcao vann planenligt sitt seriespel, och är återigen klart för slutspel. Nyckelspelaren Vaseghpanah säger att laget har mer att ge.

– Vi har haft många borta med sjukdomar och skador, men vi har gjort det bra med få spelare. Vi har inte varit på vårt bästa sida, men resultaten talar för sig själva. Det är såklart tråkigt att lag lämnar WO (walkover), men det är inget vi kan påverka.  

LÄS OCKSÅ: Falcao-spelaren vill leda Sverige till avancemang

Vad är ni mest nöjda med hittills? Och vad kan ni förbättra?

– Vi är ett futsallag. Vi spelar futsal, de andra spelar inomhusfotboll. Vi visar hur futsal ska spelas. Det vi ska tänka på nu inför slutspelet är att vara noggranna, eftersom det är vinna eller försvinna. Vi vet hur de andra lagen spelar, då de spelar mycket långt. Vi ska jobba på att minimera våra misstag.

Falcao har stått för en rad starka resultat, och har även Sveriges bästa futsalspelare i laget (Daniella Chamoun). Hittills väljer Vaseghpanah att lyfta fram laget som helhet – men även en annan lagkamrat.

– Alla har gjort det bra, och vi jobbar tillsammans. Om någon förtjänar att nämnas är det dock Sandra de Brun Kenk. Hon har utvecklat sitt spel, och har spelat på många positioner.

MISSA INTE: Poängspelaren tillbaka i SFL

Med all kvalitet i laget är nu ambitionen för resten av säsongen inte uppe för diskussion.

– Målet är självklart att försvara guldet. Vi har förstärkt vårt lag och har en titel att försvara. Då finns det inget annat än att gå för guld.

Har ni någon drömmotståndare i kvartsfinalen?

– Det finns inget som heter drömmotstånd. Alla lag ska besegras om man vill vinna. Vi struntar i vilka som står på den andra sidan, vi har ett guld att försvara, avslutar Nazanin Vaseghpanah.