Gabriel Diaz vill leda Sverige mot avancemang: ”Kommer ge allt”

Nu ska det avgöras, och det svenska P19-landslaget har fortsatt chansen till avancemang.
– Vi kommer göra allt vi kan för att vinna den, säger lagkapten Gabriel Diaz till Futsalmagasinet.

Under fredagskvällen avgörs Sveriges EM-kvalgrupp med den tredje och sista omgången. Cypern, som vann stort mot Sverige i den första omgången, toppar grupp B med sex poäng. Där bakom kommer Sverige på tre poäng tätt följt av Kosovo med samma poängantal. Sist i gruppen ligger värdnationen San Marino, som Sverige ställs mot i fredagens avslutande omgång.

LÄS MER: Tennissiffror när Sverige besegrade Kosovo

Det svenska P19-landslaget har därmed, i sina allra första tävlingsmatcher, vunnit en match och förlorat en. Gabriel Diaz, till vardags i Falcao FC, är kapten i Sverige och sammanfattar de två inledande matcherna så här:

– Jag tycker att matchen mot Cypern inte alls gick som förväntat, Jag tror att det mestadels handlade om att vi var nervösa. Vi var väldigt passiva i vårt försvarsspel och lät dem föra matchen. Vi höjde oss och presterade mycket bättre i matchen mot Kosovo jämfört med Cypernmatchen. Vi lät inte Kosovo göra någonting under hela matchen i princip. Hela laget, såväl spelare som ledare, visade väldigt mycket hjärta matchen igenom.

Inte i egna händer

Under fredagen ska det hela alltså avgöras. Endast ett lag från Sveriges grupp avancerar vidare från Preliminary round till Main round. Sveriges enda chans är att Cypern förlorar mot Kosovo i den match som spelas innan Sveriges mot San Marino.

– Jag ser fram emot matchen väldigt mycket. Vi har det tyvärr inte i våra egna händer, och om Cypern vinner sin match är det över, men vi kan bara fokusera på vår match och göra allt vi kan för att vinna den.

LÄS OCKSÅ: Ekdahl efter första segern: ”Följer matchplanen perfekt”

Är det svårt att lägga sitt fulla fokus på den matchen nu inför, när ni vet att matchen som spelas innan er match avgör ert öde?

– Delvis, men det enda vi kan göra fokusera på vår match och gå ut för att vinna. Oavsett hur den matchen går måste vi göra allt för att vinna.

”Ett gäng hungriga vargar”

Om Kosovo besegrar Cypern i matchen som startar 16.00 har alltså Sverige chansen att avancera. Skulle det hända kommer det svenska landslaget gå ut på planen med ett och endast ett mål i sikte: Avancemang.

– Det är klart att det skulle göra en stor skillnad om man vet inför vår match att vi har chansen. Vi skulle verkligen ge allt. Vi vill ingenting annat än att gå vidare till Main round. Går matchen mellan Cypern och Kosovo vår väg kommer vi gå ut på planen som ett gäng hungriga vargar.

Gabriel Diaz är en av flera nyckelspelare i Ekdahls landslag. Dessutom bär han kaptensbindeln, vilket han ser som en enorm ära.

– Det är såklart jätteroligt, det går inte att beskriva den känslan riktigt. Det är en dröm som alla vill få leva.

Lagsammanhållningen kan avgöra

Hur är det att komma iväg på sådana här samlingar med landslaget?

– Det är väldigt annorlunda. Alla spelare har ju inte gjort det här tidigare, och att få göra det här är superroligt för samtliga. Att få stå och sjunga nationalsången, kanske inte för jättemånga, men ändå för en del på läktarna är magiskt. Att få spela för Sverige i landslagströjan är stort.

Hur är lagsammanhållningen?

– Den här resan har vi verkligen lärt känna varandra väldigt bra och skapat en väldigt bra sammanhållning. Det kommer nog märkas av en hel del mot San Marino, och det syntes ju verkligen mot Kosovo. Det är sammanhållningen som gör att vi presterar så bra som vi gjorde där och det är det som gör oss så bra, säger Diaz och avslutar med att hylla ledarstaben och deras betydelse.

Fredagens match mot San Marino startar klockan 18.30 och sänds här. Då ska Gabriel Diaz och det svenska P19-landslaget göra allt de kan för att säkra tre poäng.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img