Sallanto tillbaka i SFL: ”Har saknat det”

Nyligen blev det klart att Örebro SK Futsal plockat in två stycken spelare från division 1-klubben Afghanska FC i Ahmad Moniry och Mohammad Amiri. I samma veva berättade sportchefen Christoffer Wickman att man hoppades på en comeback på planen från assisterande tränaren Jacob Nilsson, samt att Sebastian Sallanto, som under säsongen huserat i division 1 med Elastico, skulle återvända för SFL-avslutningen.

Se också: Se till att hämta din Comeon Bonus 2018 redan idag!

Alla önskningar slog in för klubben. Nilsson är tillbaka på planen, och kort efter presenterades även Sebastian Sallanto.

– Det känns bra och det känns tryggt att vara tillbaka i ÖSK. Nu när det var en längre säsong är det kul att komma in nu och hjälpa laget.

MISSA INTE: Huvudtränaren lämnar ÖSK: ”Personliga skäl”

Sallanto kommer som tidigare nämnt från en säsong med Elastico i division 1. En säsong som sportsligt varit tung.

– Det har varit roligt. Vi är mer av ett kompisgäng som lirar. Det har inte gått så bra för oss i serien, men vi har haft kul, säger han.

Det var inför den här säsongen som Sallanto, som bor i Köping, fick ta beslutet att det inte skulle bli en fortsättning på den två säsonger långa sejour han haft i ÖSK.

– Med tanke på det nya upplägget med 26 matcher och långa resor funkade inte det för mig med tanke på familj, plugg, pendling och att jag är fotbollstränare.

SFL går mot sitt slutskede, och ÖSK har haft en tung säsong. Men under onsdagen kom en viktig seger för laget i bottenmötet med Norrköping.

– Jag känner Victor Huerta bra, och vi har pratat under säsongen och nu när vår säsong i Elastico frågade han om jag hade suget. Nu passade det bra.

Stämmer det att även Örebro FC var ute efter dig?

– Ja, jag känner Christoffer Skoog sedan tidigare och har lirat lite cuper med honom också. Vi pratade också lite grann. Men jag har varit i ÖSK två säsonger, och känner inte att jag vill spela för den andra Örebro-klubben. Sedan var ÖSK också i en väldigt utsatt situation nu.

Vad hoppas du kunna bidra med i ÖSK under avslutningen?

– Vi får väl se. Jag tror väl att jag kommer kunna bidra med poäng, det är det jag ska göra.

Hur känns det att vara tillbaka i SFL?

– Det ska det bli otroligt roligt. Även om det varit roligt i Elastico är det alltid kul att få möta riktigt bra motstånd och spela med riktigt bra spelare.

ÖSK Futsal vann onsdagens viktiga möte med nedflyttningsplacerade Norrköping. Inför den matchen skiljde det endast två poäng mellan lagen.

– Med tanke på hur det sett ut tidigare säsonger och att vi alltid gått till slutspel är ÖSK absolut ett lag som ska vara kvar i SFL, även om en del kvalité försvunnit. Men det finns ändå tillräcklig kvalité för att hålla sig kvar, det är jag mer än övertygad om.

LÄS OCKSÅ: Sportchefen om ’Honkens’ besked: ”Väldigt tråkigt”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img