Solberg firade 50 landskamper: ”Det är jättestort”

Robin Armandt vaktade det svenska målet och gjorde det med bravur när Sverige tog hem segern i VM-kvalpremiären mot Armenien. På bänken satt en jubilerare redo att hoppa in om så krävdes. Matchen mot Armenien blev nämligen Christopher Solbergs 50:e landskamp för Sverige.

– Personligen tycker jag att det är jättestort. Jag har varit med sedan starten och fått vara med på hela den här resan. Nu är man är och det är bara att fortsätta gnugga vidare, det är så jäkla roligt det här så det finns inte.

Därmed gör han tre nära vänner sällskap i den exklusiva klubben. Utöver Solberg är det Nicklas Asp, Kristian Legiec och Simon Chekroun som passerat 50 landskamper.

– Ja, vi är bara fyra stycken än så länge, och det är vi som varit med från starten. Nu är Nicklas borta (numera assisterande förbundskapten) så det är bara tre kvar som spelar, så man känner sig ju lite gammal också, säger han och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Smajlovic om tumultet som uppstod: ”Blev väldigt upprörda”

Matchen då? Den vann Sverige med 3–1 efter två mål från Kristian Legiec och ett från Nima Kadivar.

– Det var en jämn match, men vi var lite hetare i de avgörande lägena och det är det som avgör den här matchen. Men en oerhört viktig seger. Det är alltid viktigt att vinna första matchen och vi har ju en historik av att inte riktigt vara med i första matchen. Att vi går in och gör en sådan här match och tar hem segern bådar gott för den här veckan, säger Solberg som erkänner att det blev lite nervöst mot slutet:

– Ja, men det är klart att det blir lite nervöst. Vi missar lite lägen och de tar ut målvakten mot slutet. Men vårt fyra mot fem-spel är helt fantastiskt idag.

Säsongen har annars var lite utav en berg- och dalbana för den 32-åriga målvakten. Livet utanför futsalen har gjort att tiden inte alltid funnits för att satsa fullt ut, och därmed var det inte alltid en självklarhet att bli uttagen till VM-kvalet.

– Det känns jättebra och jag är väldigt glad att det löste sig så jag kunde vara med här och spela. Det är det här jag tränat för. Alla timmar man lagt ned på egen hand utöver träningarna med laget betalar sig genom att få göra det här, avslutar en glad Solberg.

Under torsdagskvällen är det dags för Sveriges andra gruppspelsmatch. Klockan 19.00 väntar Malta. Ett Malta som föll mot Belgien i den första matchen med hela 12–0.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img