Viktor Säf stängde igen: ”En av mina bästa matcher”

IFK Uddevalla Futsal hade väldigt svårt att få hål på Borås AIK under måndagskvällens toppmöte. Anledningen? En storspelande hemmamålvakt vid namn Viktor Säf.

Borås AIK vann till slut den mycket händelserika matchen med 3–2, och Säf utsågs helt rättvist till matchens lirare efteråt.

– Vad ska man säga? Går det ens att sammanfatta det här? Det var en jätterolig match att spela med chanser åt båda håll. Det är sådana här matcher som är de roligaste, säger Säf till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: Najafi stor hjälte med sent avgörande: ”Helt underbart”

Hur ser du på din egen insats?

– Jag är nöjd med den, men mina utkast måste jag verkligen slipa på. Man måste jobba och bli bäst för allting. Det räcker inte alltid att bara rädda, men idag gjorde det det, säger han och fortsätter:

– Jag har gjort bra matcher, och denna är såklart en av de bättre. Hade jag satt utkasten hade det varit en av de bästa. Men en väldigt rolig match att spela hur som helst.

Segern tar Borås AIK upp till den absoluta toppstriden, vilket naturligtvis var en stor seger i sig.

– Det känns jättebra. Vi gick in innan matchen och kände på oss att vi skulle vinna. Vi var mer taggade, och det gav resultat.

Det var under stora delar av matchen väldigt hetsigt nere på planen, men det tycker målvakten bara är en naturlig del av sådana här toppmöten.

– Det är så det ska vara i sådana här matcher. Det är kul när det blir så.

När IFK Uddevalla Futsal tilldelades en tiometersstraff, som Fredrik Söderqvist satte till 2–2, gjorde Säf allt i sin makt för att psyka ut skytten.

– Det ingår väl i sporten, och efter sprang han fram efter och ropade lite i ansiktet när han gjorde mål. Men det får man ta, det gäller att ge och ta lite. Efteråt är man kompisar ändå, avslutar en glad Viktor Säf.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img