Förlösande seger för Maravillas Uddevalla: ”Längesedan vi fick utdelning”

0

Lördagens seger hemma mot Nacka Juniors var skön på många sätt och vis för IFK Uddevalla. Efter en period där resultaten inte gått lagets väg – fick de efterlängtad utdelning och kunde vinna toppmötet med klara 7–2 (3–2).
– Oerhört skön seger, tycker Uddevalla-tränaren Hector Maravilla.

Den första halvleken var dock en jämn historia. Nacka Juniors hade ledningen två gånger om, men tack vare två mål av Albert Hiseni innan pausvilan kunde IFK Uddevalla stå som vinnare av den första halvleken.

– Den första halvleken är inte bra alls från någon i vårt lag, menar Hector Maravilla, huvudtränare i IFK Uddevalla Futsal.

LÄS MER OM MATCHEN: Storseger för Uddevalla i toppmötet

Men till den andra halvleken kom de ut som ett nytt lag, och spelade på det sätt Maravilla önskar.

– Vi spelar verkligen som ett lag, och därför vill jag lyfta fram kollektivet efter den andra halvleken. Vi reser oss från en svag första halvlek och gör det riktigt bra.

Fyra raka mål i den andra halvleken fastställde slutresultatet 7–2 och därmed tre sköna poäng in på kontot.

– En oerhört skön seger. Jag skulle inte säga att vi haft en svacka innan det här, men en svacka med poängen har det varit i alla fall. Vi äger alla matcherna vi spelat, men vi har inte kunnat göra mål och få resultaten med oss, säger han och fortsätter:

– Därför är det väldigt skönt att få göra sju mål idag. Det var längesedan sist. Det hade vi kunnat göra i de flesta matcher vi spelat, men idag kom det äntligen lite mål på våra chanser, säger Maravilla och lyfter fram en ovan tvåmålsskytt från segern:

– Extra kul att Linus Skarin som inte fått så mycket chanser i år kommer in och visar att han vill spela. Det är precis sådant som jag och Arlind (Sadriu, assisterande tränare) vill se.

Segern innebär att laget nu skuggar serieledande Örebro FC. Med en match mindre spelad har Uddevalla två poäng färre än ÖFC.

– Så som det ser ut nu har vi det i egna händer, och det är det vi fokuserar på. Vi ska ta en match i taget, och vi ska gå ut i varje match göra det vi är bra på, säger han.

Nu får Uddevalla-spelarna ladda om. Under söndagskvällen väntar ett västderby mot ett formstarkt IFK Göteborg – i Göteborg.

– Det blir tufft. Nu blir det hem och kolla deras match och ladda om helt enkelt. Blåvitt borta är en tuff match, och de har en riktigt bra form. Alla matcher är tuffa nu, såväl toppen som botten krigar för något och det är oerhört jämnt överallt.

Hur ska ni besegra Blåvitt?

– Vi måste framför allt spela så som vi gjorde i den andra halvleken idag, men redan från start. Annars kommer vi bli straffade. Men spelar vi så som vi kan kommer det att bli en väldigt trevlig match, avslutar Maravilla.