Uddevalla upp i topp efter storseger mot Nacka

Efter måndagens förlust borta mot Borås AIK var IFK Uddevalla Futsal piskat att vinna lördagens möte med Nacka Juniors för att fortsatt hänga med i toppen. Det blev seger – och det blev en säker sådan.

Gästande Nacka Juniors kom till Agnebergshallen med en tunn trupp. Trots det var det de som började matchen bäst, och redan efter 40 sekunder satte Yanku Marrah dit ledningsmålet.

Robert Bagger kunde fixa kvitteringen kort därefter, men sedan – efter den halva första halvleken – var det återigen Nacka som tog kommandot och satte dit 1–2.

Uddevalla vände på matchen innan paus till 3–2 genom dubbla mål av Albert Hiseni, och i den andra halvleken var det inget snack om saken. Uddevalla gjorde fyra raka mål, och Nacka lyckades inte få in några fler bollar. Till råga på allt visades även målvakten Milos Ostojic ut efter 32 minuter.

Slutresultatet skrevs till 7–2, och den regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal ligger nu två poäng bakom serieledande Örebro FC. Dock med en match mindre spelad.

IFK Uddevalla Futsal–Nacka Juniors FF 7–2 (3–2)

Målen, IFK: Albert Hiseni 2, Linus Skarin 2, Robert Bagger, Kristian Legiec, Fehim Smajlovic

Målen, Nacka: Yanku Marrah, Modaser Zekria