ÖFC i fortsatt serieledning efter tajt hemmaseger

Örebro FC är inne i en fin form, och har kopplat greppet om tabelltoppen. Dagens seger mot Skoftebyns IF gör att laget befäster sin serieledning – men det satt långt inne.

Örebro FC fick en drömstart på hemmaplan i Gamla Idrottshuset, när Senad Berisha tryckte in 1-0 redan efter två minuter. Skoftebyn, som inför matchen låg nio poäng efter ÖFC med en match mindre spelad, fortsatte att hänga efter inledningsvis. Efter tio minuter hade Mirza Turan sett till att ÖFC gick upp till en 2-0-ledning. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

LÄS OCKSÅ: Två förlorare när KFUM Linköping och Borås kryssade

Den andra halvleken inleddes precis som den första, då Senad Berisha återigen hamnade i målprotokollet efter två minuters speltid. Berishas andra mål för dagen betydde 3-0 till ÖFC – men inte rullgardin ned för Skoftebyn.

Efter den tunga inledningen på matchen svarade Skoftebyn direkt på 3-0-målet. 3-1 kom redan två minuter senare, och målskytt blev Lavdim Azemi. Målet gav liv till matchen, och Skoftebyn inledde en seriös kvitteringsjakt.

3-2 kom genom Fredrik Larsson med fem minuter kvar att spela, och ÖFC började närma sig ett tungt poängtapp i toppen. Lyckligtvis för laget så lyckades de hålla undan matchens sista skälvande minuter, och inkassera tre nya poäng.

Segern innebär att Örebro FC behåller sin serieledning. Laget har dock en match mer spelad än tvåan IFK Uddevalla, som under eftermiddagen besegrade Nacka Juniors. Avståndet mellan lagen är två poäng.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Örebro FC–Skoftebyns IF 3–2 (2–0)

Målskyttar, ÖFC: Senad Berisha (2) och Mirza Turan

Målskyttar, Skoftebyn: Lavdim Azemi och Fredrik Larsson

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img