Sargat Nacka Juniors tar sig an mästaren: ”Måste våga kliva fram”

Nacka Juniors har hamnat allt längre ifrån den absoluta toppstriden efter en tids sämre resultat. Men seger i lördagens bortamöte med regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal kan ge en välbehövlig skjuts uppåt.
– Det gäller att våga kliva fram, menar lagkaptenen Mosaddiq Zekria

Seger för IFK Uddevalla Futsal betyder serieledning. Seger för Nacka Juniors betyder åter kontakt med topplagen. Lördagens heta batalj i Agnebergshallen är mellan två lag som historiskt bjudit upp till välspelade matcher mot varandra.

Det är dock ett sargat Nacka Juniors som reser till Uddevalla för match i den 19:e omgången. Men likväl ett spelsuget lag.

– Känslan är bra på ett sätt, men samtidigt har vi några avstängningar och så har vi två-tre stycken som inte är med på grund av fotboll. Men de som är här är här på riktigt. De som är här vill ta poäng varje match. Vi vill vara ett topplag, och alla tänker oss som ett topplag. Vi respekterar IFK Uddevalla, de är svenska mästare, men vi kan slå alla. Så är det, säger Nackas lagkapten Mosaddiq Zekria till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Legiec inför mötet med Nacka: ”Måste visa hunger”

Vad tror du om dagens möte?

– De är favoriter. Vi kommer åka dit och ligga lite lågt och spela smart med mycket hjärta. Det gäller att jobba mycket för varandra. Vi brukar köra hög press, men idag blir det nog lite lägre försvarsspel. De är favoriter som sagt, men vi åker inte dit för att vara slagpåse. Vi åker dit för att vinna matchen. Det blir tufft, men de har också haft en lite tyngre period, och vi kan nog skaka dem.

Säsongen har varit speciell på många sätt och vis för Zekrias lag. Laget började urstarkt och satt länge och ruvade på förstaplatsen. Men efter en tyngre period ligger laget på en femteplats – med sju poäng upp till nuvarande serieledaren Örebro FC.

– Vi började jättebra. Jag personligen var lite rädd för faktumet att börja bra och avsluta dåligt. Man gör ju hellre tvärtom, om man säger så, skrattar han och fortsätter:

– Folk målar upp en bild av att det är kris, men vinner vi en-två matcher ligger vi tvåa. Men självklart är vi inte nöjda, vi har tappat lite onödiga poäng. Men det är väldigt mycket kvar att spela om. En trepoängare idag så blir det nog en helt en annan avslutning.

Hur ska ni besegra svenska mästaren?

– Jag tror att alla individer behöver ta ut sig lite extra. Man få ta mer ansvar än vanligt. Man måste våga bli matchvinnare, och inte vara en fegis. Sedan gäller det att spela smart och följa vår matchplan. Det gäller att våga kliva fram. Och sedan när vi får bollen kommer vi inte tjonga iväg den. De kommer att få jobba stenhårt för att få tillbaka den. De ska få jobba hårt där ute på planen, avslutar en laddad Mosaddiq Zekria.

IFK Uddevalla Futsal–Nacka Juniors startar 15.00 i Agnebergshallen. Stefan Ostojic och Andreas Dahl är fortsatt avstängda, men är tillbaka i nästa omgång för Nackas del.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img