AFC Eskilstuna till playoff – segrade borta mot Rosengård

Det var upplagt för gruppfinal i SFL-kvalets grupp 2 i Rosengård under söndagen. FC Rosengård tog emot AFC Eskilstuna och det var vinna eller försvinna för båda lagen. Efter en tuff och mycket underhållande match så kunde AFC Eskilstuna gå vinnande ur striden med 4–3.

Bortalaget AFC Eskilstuna kom till matchen mot Rosengård med 20 raka matcher utan förlust, och den sviten ville man förstås förlänga. Förutsättningarna såg ut så att Rosengård skulle klara sig på ett oavgjort resultat medan AFC var piskade att vinna.

LÄS OCKSÅ: SFL-kvalmatchen avbruten – domaren hotades

Första halvlek börjar jämnt. Båda lagen känner på varandra i ett litet lägre tempo. Det är bortalaget som öppnar målskyttet genom Robin Zolfagary. Efter det så har bortalaget AFC Eskilstuna ett ganska bra spel resterande del utav halvleken, men hemmalaget är inte helt ofarliga och man lyckas få in en kvittering en minut innan halvtidsvilan. 1–1-resultatet i halvtid betydde alltså att Rosengård vid det tillfället var vidare till playoff-matchen.

Direkt i den andra halvleken så visade AFC styrka med ett snabbt och fint spel. Man gör omgående både 1–2 samt 1–3. Först genom Oliver Märtykorpi och sedan genom Ousama Abassi.

Men Rosengård ville inte ge upp ännu, och efter några minuter senare reducerar de till 2–3 på en frispark som styrs in. Men Eskilstunas Ayuob Abassi skulle göra hemmalagets uppförsbacke ännu brantare när han dunkade in en frispark som betydde 2–4 till AFC.

Efter det börjar det bli lite hetsigt på planen och ganska hårt spel. Två gula kort under kort tid delas ut till Oliver Märtykorpi i AFC Eskilstuna, som därmed blir utvisad och får se restan av matchen från läktaren. Men hemmalaget får ingen utdelning under de två minuterna i numerärt överläge. AFC Eskilstuna visar upp ett fint försvarsspel och tar sig ur det.

Efter de minuterna kommer det några minuter av hård press från hemmalaget Rosengård där man även reducerar till 3–4 och fortsätter att pressa på för att jaga en kvittering. En kvittering som alltså skulle betyda avancemang till playoff-matchen.

AFC Eskilstuna slår bort boll efter boll och Rosengård får börja om och åter om. Därefter får bortalaget tillbaka lugnet och håller i bollen istället för att bara slå iväg den, medan tiden rullar på. Eskilstuna lyckas hålla undan och gå segrande ur denna kvalgrupp. Ännu en seger för ett extremt formstarkt AFC, alltså.

Nu väntar det ett dubbelmöte mot Söder Futsal för AFC Eskilstunas del. Vinnaren efter dessa två matcher kommer att spela SFL säsongen 2019/2020.

Kan AFC förlänga sin svit till 23 raka innan man går på välförtjänt semester? Det återstår att se.

Matchfakta

Kval till SFL

FC Rosengård – AFC Eskilstuna 3–4 (1–1)

Målen, Rosengård: Noor Zadran 2, Maksym Romanko

Målen, AFC: Robin Zolfagary, Ayuob Abassi, Oliver Märtykorpi, Ousama Abassi

Varningar, Rosengård: Mahmud Bakhshi, Leutrim Mejzinolli, Ismail Güven, Lazaro Araujo De Oliveira

Varningar, AFC Eskilstuna: Ousama Abassi, Oliver Märtykopri, Rami Oraha

Utvisning, AFC Eskilstuna: Oliver Märtykorpi (två gula kort)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img