Asp nöjd med lagets insats mot Uddevalla: ”Men det är klart att man vill vinna”

IFK Göteborgs långa svit utan förlust fortsätter. Under söndagskvällen tog laget en poäng efter 4-4 hemma mot topplaget Uddevalla. ”Vem som helst hade kunnat vinna, oavgjort var nog rättvist”, säger IFK Göteborgs tränare Nicklas asp efter matchen.

LÄS MER OM MATCHEN: Dramatik när Blåvitt och Uddevalla kryssade

IFK Göteborg kom till spel med fem raka vinster inför matchen mot Uddevalla. Vinstsviten förlängdes inte utan laget fick nöja sig med en poäng efter en händelserik match. Asp är nöjd med insatsen, även fast han gärna hade velat ha alla tre poäng.

– Jag tycker att vi gör en bra match trots allt. Uddevalla är riktigt duktiga men vi gör det vi pratat om innan. Vi spelar vårt spel och håller inte igen utan vågar spela ut. Självklart hade man velat vinna men det hade kunnat sluta hur som helst. Oavgjort var nog rättvist ändå, säger Asp.

Publiken i Prioritet Serneke bjöds på underhållning. Det var offensiv futsal, heta känslor och det smällde på ordentligt i närkamperna. Man kan helt enkelt säga att de 225 i publiken fick valuta för entrépengen.

– Jag tror att publiken tyckte det vare en rolig match. Det är kul med mycket känslor, det visar att båda lagen vill vinna, säger Asp som även passar på att berömma domarna.

– Det är inte lätt att hantera sådana här matcher, det är mycket känslor och det går snabbt. Visst finns det alltid enskilda domslut man kan diskutera men sett över hela matchen tycker jag de gör en riktigt bra insats.

LÄS OCKSÅ: Borås besegrade serieledaren i tajt tillställning

En snackis under matchen var att hemmalagets målvakt Christopher Solberg klev av efter en duell i mitten på första halvlek. Solberg kom sedan tillbaka i andra halvlek och säger att han inte tror att det ska vara någon större fara.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag fick en smäll på knät och det gjorde väldigt ont. Men så testade jag värma upp inför andra och det funkade utan större problem så det var bara att köra på, säger Solberg och fortsätter.

– Det gör lite ont men ska nog inte vara någon större fara, men vi får se hur det känns imorgon.

IFK Göteborg har nästa match om en vecka på söndagen när laget reser till Stockholm för att möta Hammarby.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img