Klubben svarar: ”Vår spelare var extremt ångerfull”

I början av den andra halvleken i SFL-kvalmötet mellan Söder Futsalklubb och FC Brandbergen tog domarna beslutet att avbryta matchen. Anledningen ska ha varit att en spelare i Brandbergen hotat med att skalla en domare i samband med att han tilldelats ett rött kort.

– Spelaren säger att han ska skalla min kollega och agerar hotfullt. Vi bestämmer oss då att bryta matchen och gå in i omklädningsrummet, berättade domaren David Glavonjic i en intervju med Futsalmagasinet.

LÄS MER: Domaren: ”Vi kände att det var droppen”

Adil Zakaria Nassef är spelande tränare i FC Brandbergen, och berättar sin upplevelse kring det som hände.

– Det var en situation där jag tycker att vi borde ha fått en straff, men domaren dömer inte det utan spelet går vidare. Då kommer en kille från vårt lag och ska erövra tillbaka bollen från en motspelare och går in hårt i närkampen. Domaren visar ett gult kort, men har inte riktigt koll på att vår spelare har ett gult kort sedan tidigare. Söderspelarna påvisar detta och han tilldelas då det röda kortet. Vår spelare går då tillbaka till domaren, säger någon svordom och sägs hota domaren på något sätt. Han var frustrerad över utvisningen och betydelsen kring matchen, säger Zakaria Nassef.

Han fortsätter:

– Det här är en domare som har dömt oss en del tidigare, och jag förstår att de har föreskrifter de ska följa vid sådana här situationer. De bestämde sig i alla fall för att gå in i omklädningsrummet och bestämde att polis behövdes tillkallas.

Tidigare under matchen ska FC Brandbergen fått höra från domarna att deras supportrar varit alldeles för högljudda, och Zakaria Nassef berättar att de försökte prata supportrarna tillrätta – men utan framgång.

– Då sa domarna att de kan behöva kalla hit väktare, och vi sa att de absolut kan göra det. Jag menar, det är vuxna människor på läktaren. Våra supportrar kan vara väldigt högljudda, men det är med glimten i ögat, till och med hemmasupportrarna skrattade åt deras kommentarer emellanåt. Men den här gången kanske det hade varit bra att tidigt få dit väktare om det nu upplevdes så hotfullt. Då skulle vi slippa avbrottet på en timme. 

Hur var stämningen på planen?

– Vi känner spelarna i Söder sedan tidigare, och det var absolut ingen hets mellan spelarna på något sätt. Domarna höll inte en jämn nivå i mina ögon. Det var fokus på färg på benskyddstejp, men under match var det en väldigt ojämn nivå och det upplevde båda lagen.

Hur kände spelaren som blev utvisad kring det som hände?

– Det är såklart ett stort misstag av honom, och han var väldigt ångerfull och ville gå in till domarna direkt efter. Men de sa åt honom att gå därifrån. Han vet om att det var oacceptabelt, säger Zakaria Nassef och fortsätter:

– Vi kommer invänta domarrapporten, och därefter kommer spelaren och klubben att göra ett uttalande. Det här absolut inte så grovt att han kommer uteslutas ur klubben eller liknande.

Matchen då? Den slutade 7–7 efter att Brandbergen tidigt tagit en stor ledning i matchen. Gästerna hade hela 6–1 i den första halvleken, och hade behövt vinna med nio mål för att ta förstaplatsen. För Söders del gällde det att minst ta en poäng, och det lyckades de med efter att ha jobbat sig ikapp till 7–7.

– Vi fick en till spelare utvisad efter avbrottet och hade inte många spelare kvar. Vi visste att matchen skulle bli tuff, men fick en väldigt bra start. Samtidigt gick vi in i matchen med vetskapen att vi måste vinna med nio mål, och därför var en halvtidsledning med minst ett par bollar ett måste.

Men det ville sig inte riktigt, och därmed är säsongen över för FC Brandbergens del. Adil Zakaria Nassef ser tillbaka på en mycket framgångsrik säsong i division 1.

– Vi är ett bra lag och vi är nöjda med vår säsong. Vi hade kunnat få till ett mycket bättre resultat mot Team TG, men sådan är futsalen ibland. Vi tar lärdom och gratulerar Söder till avancemanget, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img