AFC redo: ”Tillsammans kan vi skaka vilket lag som helst”

Den förgående säsongen tillhörde han Strängnäs FC. Där han var med och vann division 1, och senare kvalet som tog laget upp till SFL. Men något SFL-spel blev det aldrig för 25-åringen som istället valde att byta klubbadress efter säsongen till divison 1-klubben AFC Eskilstuna Futsal. Nu, ett år senare, är Oliver Märtykorpi på väg att upprepa samma resa som han gjorde med Strängnäs FC – men denna gången med AFC.

– Det känns otroligt skönt att vi har tagit oss till playoff, nästan en liten lättnad på något sätt trots att det inte är över. Men vi har kämpat så jävla hårt för det här och tycker att vi är värda denna chans. När jag säger lättnad så menar jag att det är så många matcher som har varit i vägen för att nå vårt mål och nu är vi här, det är bara vinst som gäller och jag vet att vi kommer att ta hem detta dubbelmöte, säger Oliver Märtykorpi och forsätter berätta om just varför de är ett av de två lag som har chansen att nå till Sveriges högsta serie:

– För att vi har en väldigt bra trupp med ett par enormt duktiga spetsspelare. Alla grabbar i laget är bra vänner sen innan och vi är ett gäng vinnarskallar. Vi gör allt som behövs för att vinna. Att vinna, det är vi väldigt bra på. Tillsammans kan vi skaka vilket lag som helst i Sverige, det är jag övertygad om.

LÄS OCKSÅ: AFC till playoff efter segern mot Rosengård

AFC Eskilstuna ställs mot Söder Futsal från Stockholm i ett avgörande dubbelmöte, som spelas under lördagen och söndagen. Märtykorpi medger att han inte har så bra koll på motståndet men han vet vad som kommer krävas av hans lag för att ta man ska vara det laget som tar klivet upp till SFL.

– Vi har sett lite av deras match mot Brandbergen. Vi såg den på bussen på väg hem från Malmö. Vi har mött mycket bättre lag och det här är ett dubbelmöte vi bara ska vinna.

– Det som krävs av oss är att behålla den inställning vi har haft i alla matcher, fortsätta vara hungriga. Göra rätt saker och aldrig slappna av under någon period av matcherna. Det enda som kan fälla oss nu är vår egen prestation. Kommer vi upp i normal standard går vi segrande ur detta dubbelmöte. Vi är hungrigare än någonsin. Jag tvekar inte en sekund på SFL-spel nästa säsong, vi ska bara dit.

MISSA INTE: Domaren avbröt SFL-kvalmatchen – hotades

Trots Märtykorpis unga ålder så är han en av de mest rutinerade spelarna i laget. Föregående säsong var han med och tog upp Strängnäs FC till SFL och nu kan samma resa upprepas, fast med AFC som klubbadress. Till helgens dubbelmöte mot Söder Futsal tar han gärna på sig rollen som en av ledarna i laget och kliver mer än gärna fram och skjuter AFC till SFL.

– Det är klart att man tar fram sina ledaregenskaper, men det är många i laget som besitter den kvalitén. I spelet spelar jag alltid med ett lugn i pressade situationer, jag gillar att spela under press. Krävs det att någon kliver fram gör jag det mer än gärna. Så man hjälper till på alla sätt man kan. Jag tror att många litar på mig som spelare och vet att jag presterar när de gäller, nu är det bara surt att man är avstängd första mötet men då finns det andra som tar på sig det ansvaret.

Det första mötet spelas med hemmaplan för Söder klockan 16.30 på lördagen. Det andra, och avgörande, mötet spelas dagen därpå hemma hos AFC Eskilstuna med matchstart 16.00. Därefter vet vi vilket lag som spelar i SFL nästkommande säsong.

– Klockan 17.30 på söndag, då står vi i omklädningsrummet med alla supportrar och sjunger segersången. Den sista segersången i division 1, avslutar Märtykorpi glatt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img