Målvakten: ”Vi kan mycket bättre – det tänker vi visa idag”

Under lördagen spelades den första av två kvalmatcher till den Svenska Futsalligan mellan Söder Futsal och AFC Eskilstuna. Den första matchen slutade med en seger för AFC Eskilstuna med 2–3, vilket betyder att man har en fördel inför dagens returmöte som kommer att spelas hemma i Stiga Sport Center i Eskilstuna. Eskilstunas målvakt Divar Matte var inte riktigt nöjd med gårdagens insats och hoppas på en bättre prestation från laget idag när det ska avgöras.

– Vi börjar gårdagens match lite skakigt men vi lyckas göra det första målet. Det var skönt och gav energi till hela laget. Sedan gör vi 2–0 och då känner jag att vi har kontroll på matchen. Andra halvlek var lite tuff. Båda lagen började spela lite mer fysiskt och gav 100 procent hela tiden. Söder Futsal lyckas göra 2–1 men efter stund så ökar vi på 3–1 och det kändes jätteskönt. Men sen släpper vi in ett skitmål i slutet som gör att matchen slutar 2–3 till oss istället för 1–3.

LÄS OCKSÅ: Norrköping upp på säker mark – Linköping avhängda?

Vad hade ni velat förändra i gårdagens match?

– Det spelades en handbollsmatch precis innan vår match, det var klister överallt och det påverkade vårt spel mycket. Sen kanske vi hade för mycket fokus på söndagsmatchen. Men jag tycker ändå vi hade en del riktigt fina anfall, dock kan vi mycket bättre än så och det tänker vi visa idag inför vår hemmapublik.

Han fortsätter:

– Till dagens match så måste vi stressa lite mindre, sen är Oliver Mäntykorpi tillbaka som var avstängd igår i första mötet och det kommer att märkas i spelet att han är tillbaka. Det kommer att vara fullsatt, vänner, familj, kollegor och så vidare kommer att vara på plats och fylla hallen idag. Så egentligen är det bara att gå ut och köra, berättar den 22-årige målvakten.

Under söndagen kan man förlänga sin svit till 23 raka matcher utan förlust. Gör man det betyder det att man spelar i SFL nästa säsong.

Vad kan stoppa er just nu?

– Helt ärligt så är det just nu ingenting enligt mig. Vi vill gå upp och utmana de bästa lagen i Sverige. Vi har ännu fler växlar att lägga in än det vi har visat under säsongen. Detta är bara början, men låt oss gå upp först. Ingenting är klart. Det är fortfarande en hel match kvar och vi kommer få kämpa en sista gång, Men vi är positiva och väldigt taggade, avslutar en förväntansfull Diva Matte.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img