Norrköping har vaknat: ”Livlinorna börjar ta slut”

Norrköping såg ut att gå en dyster avslutning till mötes sett till lagets position i SFL-tabellen. Länge var man ett av de tre lag som placerade sig på nedflyttningsplats, och det var under en period inte mycket som talade för någon direkt uppryckning.

Men laget har vaknat, och som de har vaknat. På de tre senaste matcherna har sju poäng bärgats. De senaste tre av de sju poängen säkrades i fredagens viktiga Östgötaderby mot KFUM Linköping.

– Jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte sov som ett barn natten efter den matchen. Vi hade en riktigt tråkig vecka inför, där vi åkte på en avstängning på Sanel Hamzic (tre gula), och så har vi ett par spelare i Assyriska som hastigt och lustigt förbjöds till spel i derbyt. Det var några riktigt tunga avbräck, säger Norrköpings huvudtränare Muffe Bajraktarevic och fortsätter:

– Vi åkte dit med det laget vi hade och grabbarna tog sig an uppgiften riktigt bra. Vi spelade ett par spelare som inte fick speltid förra matchen och de kliver in och gör det riktigt bra och vi förtjänar den här segern.

De nyskördade poängen innebär, förutom nytt självförtroende i laget, också att man för första gången på otroligt länge placerar sig på säker mark i tabellen.

– Det kommer bli väldigt tajt nu under avslutningen. Vi hade lite otur i dubbelomgångarna när serien vände. Från Göteborg kom vi hem med noll poäng, men borde ha haft sex poäng sett till hur matcherna var. Samma mot ÖSK, vi förlorade med 7–3 och ingen hade varit förvånad om vi hade vunnit med 7–3, säger Bajraktarevic och utvecklar:

– Vi har haft lite svårt att göra mål och släppt in lite enkla. Nu har vi haft riktigt viktiga matcher mot lag i botten, och då är det kul att se att vi presterar på topp.

LÄS OCKSÅ: AFC närmar sig SFL – seger i första mötet

Fem omgångar återstår, och det är därmed fortsatt en hel del poäng att spela om i SFL:s bottenstrid. Det är trots allt bara ett poäng som skiljer mellan säkrat kontrakt och nedflyttning för Norrköpings del just nu.

– Det ska bli intressant. De flesta bottenlagen har mött varandra nu, och för varje vinst man tar blir det väldigt mycket jobbigare för de andra. Det är bara tuffa matcher nu, säger Bajraktarevic som hoppas få behålla sina spelare säsongen ut.

Vad är det som gjort att ni hittat segrarna nu?

– Den mentala biten är viktig, och det har vi märkt att när vi hittar vinnarspåret brukar ge det ge lite segrar på rad, och när vi torskar har vi svårt att bryta trenden.

Kan man säga att ni prickat formen nu till sluttampen?

– Vi har haft svårt att ha fullt lag i år med spelare borta med fotbollen, och då är man inte lika stark som man hade velat vara. Vi har dragit lärdom från förra årets kvalspel med rutin att agera innan det är för sent nu inför slutet. På så vis kan man säga att vi prickat in formen. Men vi tar en match i taget och kommer ge allt. Livlinorna börjar ta slut för bottenlagen nu i takt med att vi närmar oss slutet, avslutar Bajraktarevic.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img