Guldhoppet lever för Bajen – Makolli avgjorde med tre (!) sekunder kvar

Norrköping hade chans att ta sig allt längre ifrån nedflyttningsstrecket – och Bajen jagade viktiga poäng i guldstriden. Så var förutsättningarna inför torsdagskvällens otroligt jämna SFL-möte, som inte avgjordes förrän i matchens absoluta slutskede.

Norrköpings Esat Jashari öppnade målskyttet i matchen efter drygt sju minuter. Fem minuter från den första halvlekens slut kvitterade Özgur Yasar, som just nu är inne i en imponerande målform.

1–1 gick lagen in med i pausvilan. Men inget av lagen var nöjda – då tre poäng vore livsviktigt för såväl Norrköping som Bajen. I och med Strängnäs förlust mot Nacka Juniors hade Norrköping, som nyligen tog sig över nedflyttningsstrecket, chansen att rycka ifrån allt längre. Hammarby, som föll något oväntat mot IFK Göteborg i den förra omgången, var i stort behov av tre poäng för att fortsatt ha chansen på SM-guldet.

Därmed var det två lag med siktet inställt på seger som klev ut inför den andra halvleken. En halvlek som Norrköping tog över allt mer och skapade många farliga målchanser i.

Men det blev Bajen som trots det fick det sista ordet i matchen. Liridon Makolli avgjorde matchen med endast tre sekunder kvar.

Tre poäng som betyder oerhört mycket för Bajens del – och ett poängtapp som kan bli minst lika kostsamt för Norrköpings del.

Norrköping FK–Hammarby IF FF 1–2 (1–1)

Målet, NFK: Esat Jashari

Målen, Bajen: Özgur Yasar, Liridon Makolli